Medi ambient

Una quinzena d’escoles i instituts de Rubí netegen l’entorn natural de la ciutat

  • L’objectiu és que els participants prenguin consciència dels impactes que generen els residus a curt i llarg termini

Una quinzena d’escoles i instituts de Rubí netegen l’entorn natural de la ciutat

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Entre els dies 30 de maig i 17 de juny, un total de 16 escoles i instituts de Rubí (Vallès Occidental) porten a terme més d’una vintena de batudes de neteja de l’entorn natural. La proposta serveix també per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, data que fomenta la sensibilització i l’acció a escala mundial de la protecció del medi ambient.

Aquestes accions de neteja, impulsades per l’entitat Caçadors de Trastets, «s’han convertit en un referent del manteniment de l’estat del medi natural a la ciutat», asseveren des de l’ajuntament. Durant els últims anys, centenars de rubinencs han participat en les jornades de neteja de l’entorn natural que l’entitat organitza de manera periòdica.

Moltes escoles s’han afegit també a la proposta i freqüentment demanaven materials a l’entitat per poder fer neteges de les zones pròximes als centres educatius. Per facilitar aquestes actuacions, l’any passat l’ajuntament ja va entregar lots formats per guants, pinces i bosses reutilitzables a les Escoles Caçadores de Trastets. I aquest any es repeteix la iniciativa.

«L’objectiu principal de l’activitat no és la neteja de l’espai natural, sinó la conscienciació i sensibilització de tot l’alumnat sobre el gran impacte negatiu que generen els residus que són abandonats o arriben al medi natural», ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Notícies relacionades

A través d’una petita activitat final, en què els nois i les noies classificaran els residus recollits, les escoles participants prendran consciència del temps que tarden a degradar-se aquests elements i dels impactes que generen a curt i llarg termini. «Aquests residus arribaran a rieres, rius o aqüífers subterranis, i poden danyar així la salubritat de l’aigua i de la terra i afectar de retruc la qualitat de vida de tots els éssers vius a la Terra», recorden des del consistori.

Llegeix totes les notícies de Rubí a EL PERIÓDICO Rubí