Normalitat després de la covid

La sisena edició del festival Teatre sense Teatre de Rubí oferirà una desena d’espectacles

  • Sense la necessitat d’aplicar restriccions, els espectacles podran tornar a ser d’accés lliure, tot i que en alguns casos sí que caldrà reservar l’entrada

  • S’adreça a tota mena de públics i és el resultat de la combinació de diferents disciplines artístiques, com el teatre de text, el circ i el teatre gestual

La sisena edició del festival Teatre sense Teatre de Rubí oferirà una desena d’espectacles

Ayuntamiento de Rubí

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El festival Teatre sense Teatre de Rubí (Vallès Occidental) celebrarà la seva sisena edició del 27 al 29 de maig. La programació del certamen inclou una dotzena d’espectacles, que es representaran en espais poc habituals per a l’activitat escènica, amb l’objectiu de donar visibilitat a la cultura i salvar qualsevol distància possible amb el públic.

La proposta, organitzada per l’Ajuntament de Rubí amb el suport de la companyia La Tal, recupera aquest any el seu funcionament anterior a la pandèmia. Sense la necessitat d’aplicar restriccions, els espectacles podran tornar a ser d’accés lliure, tot i que en alguns casos sí que caldrà treure entrada, perquè es fan en espais d’aforament limitat. Aquest any, els escenaris de les representacions seran la plaça del Doctor Guardiet, el Celler i l’Ateneu Municipal.

Com sempre, la programació del Teatre sense Teatre es dirigeix a tota mena de públics i és el resultat de la combinació de diferents disciplines artístiques, com el teatre de text, el circ i el teatre gestual.

Els millors espectacles

El festival arrencarà divendres 27 de maig amb l’habitual proposta itinerant Les pompiers, de la companyia La Tal, que recorrerà l’illa de vianants cada dia a partir de les 17.30 h per convidar el públic a disfrutar de l’esdeveniment. Aquella nit, a les 21.30 h, el Celler acollirà les píndoles escèniques Zoides, Recorda’m i Babar, tres obres breus de diferents gèneres i disciplines artístiques que el públic podrà seguir de manera itinerant. En el cas concret de Babar, la peça es representarà davant el gran mural d’Elisa Capdevila a l’exterior del Celler, ja que la seva temàtica és precisament la vinya.

El següent espectacle de la programació és La distància. Càpsules de memòria, que es podrà veure tant dissabte 28 de maig (de 17 a 20 h) com el diumenge 29 de maig (de 17 a 19.30 h) a la sala César Martinell del Celler. El públic anirà entrant a la sala gradualment i, a través de monitors, podrà conèixer diferents vivències relacionades amb la pandèmia.

També per partida doble, l’Ateneu acollirà Un déu salvatge, de la companyia local Esbarjo. Sota la direcció de Mariona Checa, el grup local adapta la història de Yasmina Deza sobre dues parelles completament diferents que es reuneixen per parlar dels seus fills després que s’hagin barallat a l’escola. L’obra es podrà veure el dissabte 28 a les 19 h i el diumenge 29 a les 17 h. Mentrestant, el Celler es convertirà dissabte a l’escenari del muntatge A la fresca, de la companyia Anna Confetti / Circ Confetti, una proposta còmica i sorprenent en què la gran protagonista serà una cadira gegant. Serà a partir de les 19.30 h.

A les 20.30 h, aquest mateix espai acollirà Pelat, on un únic actor, Joan Català, amb la sola companyia d’un pal de grans dimensions, és capaç de generar un espectacle «de sensibilitat extrema». El festival es traslladarà a la plaça Doctor Guardiet a partir de les 22 h amb una proposta participativa i plena d’humor: Save the temazo.org, un híbrid entre ficció, realitat, circ d’alt nivell, rodatge cinematogràfic i acció social col·lectiva.

Notícies relacionades

El diumenge 29 de maig, a les 18.30 h, començarà l’espectacle itinerant Freak show circus, un desplegament de mitjans visuals escènics i espectaculars per a tots els públics. A les 19 h, el pati de l’Ateneu serà la seu de Sin ojana, on flamenc i malabars s’uneixen de manera inèdita mitjançant la companyia Chicharrón Circo Flamenco. I el festival es tancarà al Celler amb MDR, mort de riure. Aquest espectacle de la companyia Los Galindos, recomanat per a persones a partir de 12 anys, enfronta tres pallassos a un gir inesperat.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO