Organitzat per l’Esbart Dansaire

Gairebé 3.000 nens omplen Rubí de ball amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

  • Els joves ballarins van actuar en tres espais de manera simultània: la rambla del Ferrocarril, el pavelló de la Plana i Ca n’Oriol

Gairebé 3.000 nens omplen Rubí de ball amb motiu del Dia Internacional de la Dansa

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alumnat de primer a quart de primària de totes les escoles de Rubí (Vallès Occidental) va participar, divendres passat, en el tradicional ball dels centres educatius amb motiu del Dia Internacional de la Dansa, que es commemora el 29 d’abril. L’acte, organitzat per l’Esbart Dansaire de Rubí amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí, es va tornar a celebrar després de la pandèmia i, per primera vegada, els ballarins van actuar en tres espais de manera simultània: la rambla del Ferrocarril, el pavelló de la Plana i Ca n’Oriol.

1.500 nens i nenes de les escoles Torre de la Llebre, Ca n’Alzamora, Pau Casals, Schola, Regina Carmeli, Montserrat, Montessori i 25 de Setembre van ballar a la rambla del Ferrocarril. 678 nens i nenes de les escoles Ramon Llull, Joan Maragall, Mossèn Cinto Verdaguer i Rivo Rubeo ho van fer al pavelló de la Plana, i 652 escolars dels Maristes, les Escoles Ribas, El Bosc, el Col·legi Balmes i Teresa Altet van portar a terme el ball a Ca n’Oriol.

L’alumnat de primer i segon va ballar el ‘Ball de la civada’, el ‘Ball de cascavells de Cardona’ i ‘Com una flor sempre més’. Els nens i nenes de terer i quart van interpretar ‘L’indiot’, ‘El ball de bastons’, ‘Rigodons’ i ‘El general Bum Bum’.

Notícies relacionades

Abans de l’espectacle es va fer la lectura del manifest del Dia Internacional de la Dansa 2022 de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, que aquest any va triar un text del ballarí i coreògraf Toni Jodar: «Les maneres de ballar són infinites i qualsevol lloc és un bon lloc per ballar. Per als qui encara no ho tenien clar, la pandèmia va acabar de demostrar-ho: tancats a casa, la dansa donava sentit a aquell racó fosc del passadís, a la sala d’estar, a la cuina, al balcó o al dormitori de llençols arrugats on ballàvem, i, de sobte, es convertia en un teatre d’aforament galàctic», diu el manifest.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO