Per evitar molèsties

Rubí introdueix millores acústiques a la pista poliesportiva Francesc Calvo

De moment s’hi han instal·lat plafons absorbents del so a la grada i, pròximament, s’intervindrà en el paviment de la zona del públic i en la tanca esportiva

Rubí introdueix millores acústiques a la pista poliesportiva Francesc Calvo

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) ha impulsat millores acústiques a la pista poliesportiva Francesc Calvo amb l’objectiu de reduir les molèsties al veïnat durant els entrenaments i els partits. Les actuacions es van iniciar al desembre amb la col·locació de plafons absorbents del so a la zona de les grades, i està previst que s’ampliïn durant els pròxims mesos.

La intervenció respon a les queixes expressades per l’associació de veïns de les Torres-Rubí 2000 i per altres residents a la zona. Segons aquestes, les persones que viuen a prop de la pista pateixen alts nivells de soroll produïts per la mateixa activitat esportiva que es porta a terme.

L’any passat, el consistori va encarregar un estudi acústic a una empresa especialitzada que va confirmar que els principals focus de les molèsties eren l’impacte dels discos d’hoquei a la tanca esportiva i els crits i ànims de les persones que acompanyen i donen suport als equips. Davant això, l’estudi plantejava una sèrie de propostes per poder reduir aquests sorolls i, d’aquesta manera, fer compatible l’activitat de la instal·lació i el benestar del veïnat.

20.000 euros de cost

La primera actuació es va executar el desembre passat i va consistir en la instal·lació de plafons acústics a la zona de la graderia, per reduir la percepció del soroll produït pel públic. Aquesta mesura, amb un cost de 20.000 €, ja està donant els seus resultats i es preveu ampliar-la pròximament a altres punts de la grada i a les cantonades de l’equipament més pròximes als edificis.

Notícies relacionades

Al costat d’aquesta actuació, també s’ha plantejat substituir el paviment de la zona reservada al públic per plaques de fusta, amb l’objectiu de disminuir les molèsties que provoca el repic de peus de l’animació; així com revestir el fons de la tanca esportiva amb material absorbent de so per esmorteir el soroll dels cops dels discos d’hoquei.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí