Zona verda

Un col·lectiu de veïns de Rubí proposa un parc de 10.000 m² a l’Escardívol

La proposta permetria mantenir l’aparcament i l’ús recreatiu actual de l’àrea

Un col·lectiu de veïns de Rubí proposa un parc de 10.000 m² a l’Escardívol

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El col·lectiu de veïns de Rubí (Vallès Occidental) La Riera que Volem ha donat a conèixer la seva proposta per a la zona de l’Escardívol: un parc de 10.000 metres quadrats. Aquesta proposta permetria recuperar paisatgísticament aquest espai de la ciutat vallesana i, alhora, mantenir els usos actuals de l’àrea com són l’aparcament i l’ús de l’espai per a esdeveniments culturals com la Festa Major. 

Per a això, aquesta entitat proposa soterrar la carretera C-1413 i d’aquesta manera crear un espai de 250 metres lineals que canviaria l’horitzó de la zona i connectaria visualment els barris de la Font de la Vila i el Castell amb la zona del centre. 

Alhora, diversos carrils bici i de passeig connectarien el parc amb els principals punts d’interès de l’entorn de la Riera, com El Balcó de la Riera, un projecte presentat fa uns dies per l’Ajuntament de Rubí. Així, aquesta proposta en contempla també d’altres que s’estan projectant ara mateix a la ciutat. 

El Balcó de la Riera

Amb un pressupost total de 4,2 milions d’euros sense IVA, l’ambiciós projecte El Balcó de la Riera proposa una reformulació d’aquest entorn natural amb els objectius d’integrar millor a la ciutat l’àrea de Can Fatjó i restaurar l’ecosistema fluvial de la Riera de Rubí

Notícies relacionades

La proposta, que afecta una superfície de 20 hectàrees i pot beneficiar prop de 64.000 persones opta a obtenir finançament dels fons europeus Next Generation

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO