Set mesos de durada

FGC inicia les obres de rehabilitació del pont de la riera de Rubí

Els treballs consisteixen en el reforç de la pila central del pont, la rehabilitació de les estructures de formigó i l’ampliació i millora del pas de vianants

FGC inicia les obres de rehabilitació del pont de la riera de Rubí

FGC

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat les obres de rehabilitació i millora del pont situat sobre la riera de Rubí (Vallès Occidental), a la línia Barcelona-Vallès.

Els treballs, amb un import de 735.000 euros i un termini d’execució de set mesos, estan estructurats en tres actuacions bàsiques: el reforç del fonament de la pila central, la reparació de les estructures de formigó i l’arranjament del pas de vianants.

El pont que es repara és un pas elevat sobre la riera de Rubí i la carretera C-1413a per on hi ha un tram de doble via i un pas de vianants. El pas de la doble via té nou metres d’amplada i està recolzat sobre set bigues de formigó en doble T. Els treballs consisteixen en el reforç de la base de la pila central del pont, la reparació i protecció de totes les superfícies de formigó amb un tractament inhibidor de la corrosió i la millora del drenatge, per augmentar la durabilitat de l’estructura.

Serà necessari tallar el pas de vianants

Quant al pas de vianants, l’actuació consistirà a millorar el drenatge per evitar l’acumulació d’aigua en dies de pluja i així com l’amplada lliure de pas per als vianants. També se substituirà la barana existent per una de nova d’acer galvanitzat i es canviarà tot l’enllumenat.

Notícies relacionades

Tot i que la majoria dels treballs s’executaran des del curs de la riera, per a la repavimentació del pas de vianants serà necessari tallar puntualment el pas de persones. Aquesta afectació es coordinarà amb l’Ajuntament de Rubí i es comunicarà oportunament, indicant un itinerari alternatiu. El servei de trens no es veurà afectat durant l’execució dels treballs.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO