Cine infantil

Òmnium Cultural posa en marxa una programació regular de cine familiar en català

Una cinquantena de sales i espais s’han adherit a una iniciativa que incrementa en un 70% el nombre total d’aquesta classe de projeccions respecte a 2019

1
Es llegeix en minuts
ACN

Òmnium Cultural, amb la col·laboració de Drac Màgic i MODIband, ha posat en marxa CineXic, una programació regular de cine familiar en català. Es tracta d’un circuit estable en una cinquantena d’espais i sales de projecció a Catalunya que ja compta amb 300 sessions tancades de cine infantil en la primera fase del projecte, una iniciativa que incrementa més d’un 70% el nombre total de projeccions d’aquest tipus de cine respecte a 2019.

La proposta arrenca per les festes de Nadal amb la projecció d’‘El Nadal del senyor Branquilló’ i ‘L’escombra voladora’ i seguirà amb vuit projeccions anuals, una per cada mes excepte el període d’estiu.

La convocatòria de CineXic s’ha dirigit a entitats, institucions i empreses de Catalunya que disposen de sales o espais on realitzar les projeccions, estiguin tècnicament equipats o no, a les quals es prestarà assessorament perquè puguin oferir cine en les millors condicions. La selecció de les sales que s’integren al circuit s’ha basat en els criteris d’equilibri territorial, l’oferta que ja hi havia al municipi i el tipus d’espai.

Pel·lícules de qualitat artística

D’aquesta manera, amb gairebé mig centenar de sales adherides repartides entre 25 comarques, poblacions com Barcelona, Tarragona, Igualada, Esplugues de Llobregat, Martorell, Rubí, Gironella, Salt, Santa Coloma de Farners, Palamós, la Pobla de Segur, la Seu d’Urgell, Sort, Solsona, Reus i Tortosa, entre d’altres, ja poden disfrutar de la iniciativa.

Les pel·lícules que es projectaran sota el segell CineXic seran de qualitat artística i pedagògica, seleccionades amb perspectiva de gènere, respecte a la diversitat i foment dels drets socials i universals. Es projectaran en versió original en català o versió doblada en català.

L’objectiu del projecte és impulsar la difusió del cine infantil europeu en català a tot el territori.

Només 22 pel·lícules en català el 2020

Òmnium ha explicat que el 2019 només es van programar 419 sessions amb 49 pel·lícules en català a Catalunya.

Notícies relacionades

La situació va ser encara més crítica el 2020 amb la pandèmia, quan el nombre de sessions va disminuir a 106, amb 22 pel·lícules en 30 sales de 28 poblacions de tot Catalunya, segons les dades de la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO