Ple municipal

Rubí congela els impostos municipals per al 2022

De cara a l’any que ve, es manté el tipus impositiu de l’IBI, el més baix de la ciutat des de fa 30 anys

Rubí congela els impostos municipals per al 2022

Pol Solà / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ple de l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) celebrat el dijous 30 de setembre ha servit per aprovar les ordenances fiscals de cara al 2022, que determinen el preu dels impostos, les taxes i els preus públics. D’aquesta manera, el govern, format pel Partit Socialista de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP) i amb l’abstenció de tots els grups de l’oposició, ha aprovat congelar la majoria d’impostos i taxes. De cara a l’any que ve, es manté el tipus impositiu de l’Impost Sobre Béns Immobles (IBI), l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM), l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i de la plusvàlua.

L’IBI més baix des de fa 30 anys

Notícies relacionades

Així, l’IBI continuarà sent el més baix de la ciutat des de fa més de 30 anys amb un 0,67 –un 0,046 per sobre de la mitjana de la comarca–. El rebut mitjà d’aquest impost a la ciutat és de 487,31 euros, gairebé 75 euros per sota de la mitjana de la comarca. D’altra banda, també es mantindran els beneficis fiscals per instal·lar sistemes d’aprofitament elèctric de l’energia solar per a autoconsum.

Taxes municipals

Quant a les taxes municipals, es mantenen les quotes en línies generals i s’han introduït algunes modificacions tenint en compte la situació d’emergència sanitària derivada de la Covid-19. Per exemple, en l’ordenança que regula la taxa per inscripció en les convocatòries de selecció de personal, s’hi ha afegit l’exempció per a aquelles persones que es trobin en erto. En aquest sentit, també es manté la suspensió de la taxa per ocupació de la via pública respecte a taules i cadires dels restaurants locals, així com la suspensió de la taxa relativa al mercat setmanal no sedentari. D’altra banda, s’ha aplicat un límit en la taxa d’escombraries per a les famílies nombroses, monoparentals o persones amb pocs ingressos. Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí Impostos IBI