Exposició Fotogràfica

Torna a Rubí el festival de fotografia internacional La Nuu 2021

Una dotzena d’artistes exposaran els seus treballs en diferents espais públics de la ciutat durant tot el mes d’octubre

Torna a Rubí el festival de fotografia internacional La Nuu 2021

Ayuntamiento de Rubí

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des d’aquest dissabte, places, façanes i murs de la ciutat de Rubí (Vallès Occidental) es tornen a omplir amb fotografies d’autor gegants. Es tracta del Festival de Fotografia La Nuu que celebra la seva setena edició durant aquest mes d’octubre. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament de Rubí i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader, reunirà sota el lema «La llum de les paraules» les obres d’una dotzena d’artistes nacionals i internacionals, que es podran veure exposades en espais públics de la ciutat. Com és habitual, aquesta mostra a l’aire lliure es completarà amb un programa d’activitats d’accés gratuït entorn de la fotografia d’autor.

Entre els autors convidats aquest any es troben els espanyols, Salvi Danés, Neus Solà, Enrique Montes, Rosa María Florensa i José Ramón Bas, mentre que a nivell internacional es podran veure les obres de Trine Sondergaard (Dinamarca), Dimitra Dede (Grècia), António Júlio Duarte (Portugal), Massimiliano Tommaso Rezza (Itàlia), Arja Hyytiainen (Finlàndia), Yasmina Benabderrahmane (França) i Gael Bonnefon (França). Des dels seus diferents estils, les obres d’aquests artistes plantegen una reflexió entorn de la temàtica d’aquest any, posant èmfasi en l’íntima i alhora estranya relació entre paraula i imatge.

«La Nuu vincula la tradició fotogràfica de Rubí, molt arrelada, amb l’avantguarda actual», ha afirmat el director del festival, Carles Mercader, que ha remarcat que «es tracta d’un festival especialment estimat en cercles fotogràfics per la seva valentia d’exposar el que s’està fent actualment i a causa que combina una voluntat de ser popular, accessible, gens elitista amb una exigència estètica».

Activitats durant tot el mes d’octubre

Després de l’edició anterior, marcada per la pandèmia, La Nuu 2021 podrà tornar a oferir un programa d’activitats completament presencial que engegarà aquest dissabte amb la primera de les visites guiades a l’exposició a càrrec del director del festival, Carles Mercader, i del director artístic, David Molina. La proposta es repetirà cada dissabte al matí mentre duri l’esdeveniment, que finalitza el 30 d’octubre. El mateix dissabte a la tarda es farà l’obertura oficial del festival al Celler, amb un recital poètic a càrrec de María Sevilla, que actuarà acompanyada del músic Joan Martínez i de l’artista local Txema Rico.

El 13 d’octubre, el fotògraf Alberto Prieto oferirà a la Biblioteca Mestre Martí Tauler la conferència ‘Són oposats l’aigua i el foc?’ sobre la conjunció de fotografia i text.

El 15 d’octubre l’Escola d’Art i Disseny edRa acollirà la presentació de llibre Ícaro, de la fotògrafa Irene Zottoli, que va exposar a l’edició anterior de La Nuu.

El cap de setmana del 16 i 17 d’octubre, la plaça del Celler es convertirà en l’epicentre de la programació del festival amb la instal·lació de l’exposició itinerant La ínsula nòmada, de Juanan Requena, i dues activitats més: una xerrada entre el mateix autor i Irene Zottoli, dissabte a la tarda; i un concert de la violoncel·lista Nuria Puigbó, diumenge al migdia.

‘Nit Screen’: un concurs per tancar el festival

La Nuu es tancarà oficialment el 30 d’octubre amb la Nit Screen, en què es proclamarà el guanyador de la tercera edició del Premi Screen, dedicat a la fotografia en format audiovisual. El certamen es recupera després del parèntesi de l’any passat amb una dotació econòmica de 1.000 euros per a l’únic premiat, que serà elegit per un jurat de professionals format per la curadora Natasha Christia, la fotògrafa i editora Emilie Hallard i la directora artística de la Fundació Fotocolectania, Irene de Mendoza.

Notícies relacionades

La programació de La Nuu ja es pot consultar a la web del festival. A més, per primera vegada, la web municipal donarà la possibilitat d’ubicar les fotografies sobre el mapa i d’accedir a informació sobre la seva autoria i contingut.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí