Lloguers i vivendes

Rubí planteja a la Taula pel Dret de la Vivenda un nou model de funcionament

El canvi té com a finalitat enfortir el funcionament de la Taula perquè millori la seva utilitat com a òrgan participatiu, propositiu i de seguiment de les polítiques de vivenda de la ciutat

Rubí planteja a la Taula pel Dret de la Vivenda un nou model de funcionament

Ayuntamiento de Rubí

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Responsables del servei de Vivienda de l’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) han presentat la proposta de replantejament i nou funcionament de la Taula pel Dret a la Vivenda que s’ha comentat en l’última reunió, celebrada dimarts 13 de juliol.

L’aprovació del Pla local de Vivenda 2021-2027, el juny passat, ha donat lloc a iniciar un procés de reflexió i de debat a l’entorn de les competències i el funcionament de l’òrgan. La proposta, segons ha explicat la regidora del servei de Vivenda, Ànnia Garcia Moreno, té per objectiu «dinamitzar el funcionament de la Taula perquè millori la seva utilitat com a òrgan participatiu, propositiu i de seguiment de les polítiques de vivenda de la ciutat».

Assenyala que «la proposta de reforma dona resposta a les demandes fetes per part de diferents membres de la Taula», que consideraven que s’havia convertit en un espai en què els representants del govern municipal i tècnics exposaven dades d’informació i trobaven a faltar debatre temes concrets.

Per modificar el reglament de la Taula fa falta l’aprovació per majoria simple, amb la participació d’almenys la meitat dels membres. Per tant, amb l’objectiu d’aconseguir el màxim consens, s’ha posposat l’aprovació i s’ha emplaçat en la següent sessió de la Taula, perquè el consistori pugui realitzar una ronda de trobades amb diferents entitats socials que la conformin i que no hagin pogut assistir a la trobada anterior.

Àrea de mercat de vivenda tens

Notícies relacionades

D’altra banda, la regidora ha donat a conèixer l’aprovació per part del ple de renovació de la declaració de Rubí com a àrea de mercat de vivenda tens. La declaració permet que la llei de contenció de lloguer de vivendes reguli i moderi les noves rendes de vivendes de la zona.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí