Medi ambient

Rubí reivindica la seva història vitivinícola plantant 150 ceps als horts de Cova Solera a partir d’esqueixos

La plantació la van portar a terme els alumnes del curs d’horticultura dirigit a joves que es va realitzar a l’equipament municipal l’any passat

Rubí reivindica la seva història vitivinícola plantant 150 ceps als horts de Cova Solera a partir d’esqueixos
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí (Vallès Occidental) ha plantat 150 ceps als horts de Cova Solera a partir d’esqueixos de la vinya de Cal Patillas. La iniciativa, explica el consistori, pretén rendir homenatge a la memòria vitivinícola del municipi.

La plantació la van portar a terme els alumnes del curs d’horticultura dirigit a joves que es va realitzar a l’equipament municipal l’any passat i amb el qual el consistori vol donar a conèixer l’evolució de la vinya a la ciutadania.

El cultiu de la vinya ha tingut un pes important a la ciutat des de fa molts anys, ja des de l’època romana. Segons relata l’escriptora de la ciutat Núria Julià Fosas al llibre La vinya a Rubí. Un passeig per la història, al llarg del segle XIX, el cultiu de la vinya va superar per primera vegada el del cereal, ja que pràcticament el 70% de la superfície cultivada era de vinya.

Notícies relacionades

«La història de Rubí no s’entén sense la vinya. El record d’aquelles formes d’explotació sostenible ens fa conscients de la possibilitat d’altres maneres de relacionar-nos amb el medi ambient», va explicar el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí