Xarxa de ciutats europees

Eurocities accepta la candidatura de Rubí com a ciutat associada

  • Això permetrà al municipi vallesà tenir l’oportunitat de treballar, juntament amb altres poblacions europees, en un fòrum dedicat a assumptes socials

  • Actualment, l’entitat, reuneix els governs locals de 140 de les ciutats més grans d’Europa i 45 ciutats associades

Eurocities accepta la candidatura de Rubí com a ciutat associada
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Eurocities ha acceptat la candidatura de Rubí per formar part d’aquesta xarxa de ciutats europees com a ciutat associada, cosa que permetrà al municipi tenir l’oportunitat de treballar, juntament amb altres poblacions, en un fòrum dedicat a assumptes socials.

«Per a Rubí és molt important ser present en aquells espais on s’intercanvien experiències de l’àmbit local i molt especialment on s’aborden els temes que prioritzem com a ciutat, com són la cohesió social i la defensa de la infància», valora l’alcaldessa, Ana María Martínez.

L’acceptació de Rubí com a ciutat associada d’Eurocities li permetrà incorporar-se al Fòrum d’Assumptes Socials, que consta de vuit grups de treball que es reuneixen dues o tres vegades a l’any i que també col·laboren a través d’una plataforma en línia per debatre reptes urbans, intercanviar bones pràctiques, desenvolupar declaracions polítiques i participar en projectes de la Unió Europea.

140 governs locals i 45 ciutats associades

Eurocities és una xarxa que agrupa diferents ciutats europees. Actualment reuneix els governs locals de 140 de les ciutats més grans d’Europa i 45 ciutats associades. A través de sis fòrums temàtics, grups de treball, projectes, activitats i esdeveniments, la xarxa ofereix als municipis integrants una plataforma per compartir coneixements i intercanviar idees.

L’entitat té per objectiu reforçar el paper dels governs locals en l’àmbit europeu i, per aquesta raó, treballa amb les institucions de la Unió Europea fent-los arribar aquelles qüestions comunes que afecten la vida quotidiana de la ciutadania europea.

Notícies relacionades

Eurocities està oberta a ciutats de més de 250.000 habitants. L’entitat, no obstant, també admet com a associades aquelles poblacions que, malgrat ser més petites, mostren un bon treball en alguns dels àmbits dels quals s’ocupa la xarxa. Aquest és el cas de Rubí, «cosa que converteix la nostra incorporació en un reconeixement», assenyala l’alcaldessa.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Rubí