Crisi coronavirus

Rubí comptarà amb un Pla de Reactivació Socioeconòmica postpandèmia

  • El consistori ha elaborat una anàlisi de l’impacte de la crisi derivada de la Covid sobre el teixit empresarial i l’ocupació a Rubí

  • A partir d’aquesta primera diagnosi s’elaboraran un conjunt d’accions per incentivar la reactivació

  • L’objectiu del pla és contribuir al manteniment del teixit productiu i econòmic per generar ocupació, ingressos i activitat econòmica

Rubí comptarà amb un Pla de Reactivació Socioeconòmica postpandèmia
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Rubí comptarà amb un Pla de Reactivació Socioeconòmica que pretén donar resposta a les condicions econòmiques i socials derivades de la crisi sanitària de la Covid. El document es treballa en el marc de la Taula de Competitivitat Industrial de Rubí (TCIR) amb el recolzament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

En la primera fase d’elaboració del pla s’ha analitzat l’impacte de la pandèmia en el teixit empresarial i en l’ocupació rubinencs. La diagnosi inicial, explica el consistori, servirà com a punt de partida per definir les futures accions de reactivació.

«Avui més que mai, administració, empresa, coneixement i entitats socials hem d’anar de la mà. Perquè només treballant junts serem capaços de donar la resposta àgil, eficaç i efectiva que la ciutadania es mereix», apunta l’alcaldessa, Ana María Martínez.

Sostenibilitat i resiliència

La primera regidora ha recordat que el consistori ja va adoptar mesures econòmiques, pressupostàries, fiscals, procedimentals i d’intendència general per fer front a l’emergència econòmica derivada de la Covid, però ha incidit que fa falta una planificació a llarg termini amb capacitat per incidir i corregir la desacceleració econòmica.

Així, l’objectiu del pla és contribuir al manteniment del teixit productiu i econòmic per generar ocupació, ingressos i activitat econòmica. I de cara al futur, treballar per un model de desenvolupament més sostenible i resilient a la crisi, puntualitza el consistori.

A partir de la diagnosi presentada aquest dimarts, els agents de la TCIR començaran a treballar conjuntament en els objectius i línies d’acció dels elements més significatius per al desenvolupament del territori, especialment els referents als àmbits de promoció econòmica, ocupació i comerç.

Algunes conclusions de la diagnosi

En relació amb el teixit empresarial, Rubí ha perdut un 7,3% de les seves empreses. Actualment n’hi ha 1.967, la xifra més baixa en un tercer trimestre des del 2013. El comerç i l’hostaleria són els sectors més afectats i sumen el 30,6% de la pèrdua de teixit empresarial de la ciutat.

Entre els mesos de febrer i agost de 2020 es van destruir 974 llocs de treball (el 3,8% del total), dels quals fins al mes de novembre del 2020 s’havien recuperat un 49,3%. Actualment, Rubí compta amb un 1,3% menys de llocs de treball que fa un any, una xifra millor que la que registra el conjunt de l’economia catalana, on la variació respecte a novembre del 2019 és del -2,7%.

Notícies relacionades

Quant a l’atur, l’increment del 15% de l’atur a Rubí contrasta amb l’augment del 24,2% a la resta de Catalunya. L’emergència sanitària ha tingut una especial incidència sobre els nivells d’atur masculí que van arribar a créixer un 36% respecte al mes de febrer, l’atur femení ho feia en un 22%.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO