Cultura

El Teatre Municipal La Sala de Rubí donarà el tret de sortida a la nova temporada al febrer

  • El primer semestre de la temporada acollirà una vintena d’espectacles

  • La proposta que donarà el tret de sortida a la programació, ‘Veus que no veus’, tindrà lloc el 20 de febrer

  • Les entrades es podran comprar en línia a partir del 21 de gener

El Teatre Municipal La Sala de Rubí donarà el tret de sortida a la nova temporada al febrer
Es llegeix en minuts

El Periódico

La programació del primer semestre del 2021 del Teatre Municipal La Sala de Rubí ja està preparada. La temporada engegarà, de forma excepcional, el 20 de febrer, i acollirà una vintena d’espectacles de teatre, dansa, música, humor, màgia i propostes familiars.

El teatre obrirà les portes després de les obres de millora, previstes entre el 18 de gener i el 17 de febrer, en què es renova el terra de fusta de l’escenari i s’instal·larà una nova estructura a la part central de la platea, que servirà per col·locar una cortina divisòria que «facilitarà la reducció d’aforament en els espectacles que requereixin menys públic». 

«Malgrat la situació que ha generat la pandèmia, s’ha treballat per mantenir els estàndards de qualitat habituals del teatre municipal i configurar la millor oferta possible», remarca l’alcaldessa, Ana María Martínez.

La programació

La proposta que donarà el tret de sortida a la programació serà ‘Veus que no veus’, un muntatge còmic amb les pallasses Pepa Plana i Noël Olivé que «reinventa en clau femenina les anomenades entrades clàssiques». Durant aquell mateix cap de setmana, el 21 de febrer, arribarà la primera proposta musical de la temporada: una interpretació de ‘Les quatre estacions’, de Vivaldi, en mans de la formació Vespres d’Arnadí i de la violinista Lina Tur Bonet .

El 26 de febrer arribarà el torn de l’humor de la mà de promotors externs al teatre, El Sevilla, cantant de la banda Mojinos Escozíos, que portarà a Rubí ‘La vida es rocanrol’. L’endemà, l’escenari de La Sala acollirà l’obra ‘Aula Brecht’, en la qual l’actor Òscar Intente posarà en relació els textos de Bertolt Brecht amb el món de la docència.

Durant el mes de març el teatre acollirà ‘Infanticida’, una òpera electrònica que adapta el text de Víctor Català (Caterina Albert) i el transforma en un espectacle contemporani. Durant el tercer mes de l’any els ciutadans de la localitat també podran disfrutar de l’humor de Luis Lara amb ‘Comandante Lara & Cía’ i d’‘Un dia qualsevol’, una obra de la companyia Les Antonietes Teatre.

Serà el mes d’abril quan la música tornarà a l’equipament amb espectacles com ‘El so de l’ànima’, a càrrec de la pianista Raquel Portales i la violencelista Mireia Quintana, i el concert de Nico Roig: ‘Yo siempre sueño que sí’. D’altra banda, la comèdia ‘Kràmpack’ aterrarà a La Sala el 25 d’abril.

Al maig es recuperarà la funció ‘Bona gent’, suspesa com a conseqüència de la pandèmia. El 15 del mateix mes arribarà a La Sala ‘Recordar Eduard Ventura’, a càrrec de l’Esbart Dansaire de Rubí. L’endemà, 16 de maig, es podrà disfrutar de l’espectacle d’il·lusionisme i humor del Mag Lari, ‘Una nit amb el Mag Lari’.

Cultura segura

La Sala també comptarà amb quatre espectacles familiars i altres propostes, com concerts de l’Escola Municipal de Música Pere Burés o el Cicle Gaudí, que organitza l’Acadèmia del Cinema Català.

Des del consistori remarquen que el teatre municipal aplicarà des de la seva reobertura les mesures higièniques i sanitàries fixades per les autoritats amb l’objectiu que el públic pugui disfrutar de la cultura «de manera segura i confortable». En aquests moments l’aforament és reduït al 50%, les entrades i sortides es fan per accessos diferents esglaonadament, hi ha dispensadors de gel hidroalcohòlic i no es distribueixen programes impresos en paper.

Et pot interesar

Les entrades per als diferents espectacles d’aquesta temporada es podran adquirir a partir del 21 de gener a la taquilla de l’equipament els dijous i divendres de 17 a 20 h, i també a través d’internet a partir de la mateixa data. L’excepció és el monòleg d’El Sevilla, per al qual ja es poden comprar les entrades en línia.

Més notícies de Rubí, a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Rubí