NETEJA MUNICIPAL

Rubí incorpora nou nous vehicles a la flota municipal dedicada a la neteja viària

En concret, les noves unitats, que substituiran models antics, són tres escombradores duals i sis furgonetes de caixa oberta

Aquestes últimes incorporacions se sumen a l'aigualejadora, les quatre escombradores i els 25 carros de neteja que ja es van incorporar al setembre

Rubí incorpora nou nous vehicles a la flota municipal dedicada a la neteja viària
Es llegeix en minuts

El Periódico

Rubí ha incorporat aquesta setmana un nou paquet de vehicles a la seva flota municipal dedicada a l’execució de tasques de neteja viària a la ciutat. En concret, les noves unitats, que substituiran models antics, són tres escombradores duals i sis furgonetes de caixa oberta

Les escombradores duals, explica el consistori, treballen amb una combinació de propulsió d’aigua a pressió i una màquina d’escombrada mecànica. Disposen de raspalls davanters, una boca d’aspiració i tenen unes mangueres que projecten aigua a través d’un broquet de cabal regulable. 

L’objectiu d’aquestes escombradores, aclareix el govern local, és «arrossegar i acumular els residus» fins a l’àrea d’abast de l’escombradora, on seran recollits pels raspalls circulars de la màquina i posteriorment aspirats. Segons declara l’Ajuntament, es preveu que aquests dispositius els controlin «un o dos peons que treballen en col·laboració amb els conductors de la mateixa màquina». 

La flota rubinenca 

D’altra banda, les furgonetes de caixa oberta s’utilitzaran en la neteja de placessolars i en treballs de repàs, aquests últims en horari de tarda. 

Aquestes últimes incorporacions se sumen a l’aigualejadora, les quatre escombradores i els 25 carros de neteja que ja es van incorporar el mes de setembre passat, com ja va informar EL PERIÓDICO, i que també substitueixen maquinària que havia quedat obsoleta. 

Et pot interesar

En suma, la flota rubinenca «consta d’uns 45 vehicles», quantifica l’Ajuntament, entre camions de recollida de residus, furgonetes de recollida i de neteja viària, escombradores i altres vehicles auxiliars. 

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Ajuntaments