FINS AL 27 D'OCTUBRE

Rubí obre la consulta pública prèvia a la nova ordenança de residus

L'ordenança pretén promoure la reducció de residus, la reutilització dels recursos i la recollida selectiva aplicant el principi de responsabilitat

El servei de recollida de residus de Rubí gestiona 34.000 tones anuals de residus i vetlla per la neteja de 282 quilòmetres de carrer i 211 parcs i jardins

rubi

rubi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí ha obert una consulta pública prèvia, en la qual es podrà participar fins al 27 d’octubre en l’elaboració de la nova ordenança municipal de residus, neteja viària i l’ús eficient de recursos, que pretén promoure la reducció de residus, la reutilització dels recursos i la recollida selectiva.

Això, explica el consistori, es pretén realitzar establint «drets obligacions en aquesta matèria aplicant el principi de responsabilitat dels productors i posseïdors de residus».

Segons les xifres compartides pel govern local, el servei de recollida de residus de Rubí gestiona 34.000 tones anuals de residus i espelma per la neteja de 282 quilòmetres de carrer i 211 parcs i jardins.

Promoure la reducció, reutilització i recollida selectiva

Per donar resposta a les necessitats col·lectives i per complir els objectius de prevenció i reciclatge imposats des de la UE, és imperatiu que l’Ajuntament «es doti d’instruments, com una ordenança de residus, per promoure la seva reduccióreutilització recollida selectiva», ressalta el consistori.

Notícies relacionades

La nova normativa, informa l’Ajuntament, pretén ser el mitjà per regular la gestió prevenció de residus, la neteja viària i l’ús de recursos per afrontar els grans reptes que la ciutat haurà d’encarar en els anys venidors, «com l’emergència climàtica o la reducció de l’impacte dels residus en el medi».

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA