beques menjador

Els ajuts de menjador escolar per al curs que ve a Rubí es podran demanar a partir del 15 de juny

Les sol·licituds s'hauran de fer preferentment de forma telemàtica omplint el formulari que es publicarà pròximament a la seu electrònica de l'ajuntament

image-2

image-2 / Cesar Font cesar font

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les famílies de Rubí que vulguin rebre una ajuda de menjador escolar durant el curs 2020-2021 hauran de fer la sol·licitud entre el 15 de juny i el 3 de juliol. Aquest any, atesa la situació d’emergència sanitària, la petició s’haurà de formalitzar preferentment de forma telemàtica a través de la seu electrònica de l’ajuntament.

Els ajuts de menjador escolar els atorga el Departament d’Educació a través del Consell Comarcal del Vallès Occidental i es dirigeixen a alumnes de centres d’ensenyament obligatori i de segon cicle d’educació infantil. Aquest any, la convocatòria inclou novetats significatives: s’ha incrementat el percentatge de l’ajuda del 50% al 70% –condicionat a disponibilitat pressupostària–, han augmentat els llindars de renda dels membres de la unitat familiar i també s’ha apujat el preu màxim del cost del servei (6,33 euros per alumne i dia).

A partir del 15 de juny, les famílies podran sol·licitar els ajuts de forma telemàtica omplint un formulari que trobaran a la seu electrònica de l’ajuntament. Per a això serà necessari disposar de certificat electrònic (idCAT o eDNI) o estar donats d’alta en el servei idCAT mòbil, cosa que es pot fer de forma immediata a través d’internet. Per acompanyar la ciutadania en aquest tràmit, l’Ajuntament de Rubí posarà a la seva disposició dos telèfons de recolzament: 93 588 70 00, ext. 4114 i 4106.

Aquells que no tinguin possibilitat de firmar electrònicament el formulari, també tindran la possibilitat d’entregar-lo firmat a mà a través de qualsevol oficina de Correus a partir del mateix dia 15. En aquest cas, la presentació de la sol·licitud s’haurà de fer mitjançant la fórmula de notificació administrativa, que caldrà fer arribar com a enviament certificat a la direcció: Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí, c. General Prim, 32-35, 2a planta, 08191 Rubí.

A partir del 22 de juny, a més, el formulari es podrà entregar de forma presencial al centre escolar de referència de cada alumne sense necessitat de concertar cita prèvia.

Recolzament presencial

Els Serveis Socials de l’ajuntament han previst un servei de recolzament presencial amb cita prèvia per a aquelles famílies que tinguin problemes a l’hora de fer el tràmit o que necessitin assessorament

Es posarà en marxa el 30 de juny a les dependències municipals de la rambleta Joan Miró, on tenen la seu l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania de les Torres i el sector 2 de Serveis Socials. Per al seu ús, serà necessari reservar hora a partir del 25 de juny trucant al telèfon 674 648 435.

Notícies relacionades

«Hem pensat que era necessari garantir al màxim l’acompanyament de les famílies, especialment en aquest moment que es fan tantes preguntes i se senten inquietes per l’actual crisi», ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

El curs 2019-2020, es van tramitar 2.306 sol·licituds d’ajuts de menjador del consell comarcal. D’aquestes, se’n van acabar aprovant 1.795: 1.339 amb subvenció del 50% i 456 amb subvenció del 100%. L’import total d’aquests ajuts va ser de 187.338,80 €. Per la seva banda, l’ajuntament va atorgar 264 beques,  234 de les quals van ser del 50% i 30 del 100%. El cost assumit per l’Administració local va ser de 88.889,90 €.