27 maig 2020

Anar al contingut

amb caràcter retroactiu

Els bars i restaurants de Rubí no hauran de pagar la taxa de terrasses aquest any

Amb aquesta mesura l'ajuntament recolza un dels sectors econòmics més castigats per la situació d'emergència sanitària

El Periódico

Els bars i restaurants de Rubí no hauran de pagar la taxa de terrasses aquest any

Les persones propietàries de bars i restaurants de Rubí deixaran de pagar la taxa d’ocupació de la via pública amb taules i cadires. L’Ajuntament de Rubí suspèn el cobrament d’aquesta taxa per evitar la despesa als establiments de restauració que han hagut de tancar forçats per l’alerta sanitària de la Covid-19. 

Així, l’equip de govern municipal proposa que els bars i restaurants amb terrassa quedin exempts del pagament d’aquesta taxa amb caràcter retroactiu des del mes de març i fins a finals d’any.

Un dels sectors més afectats

Amb aquesta suspensió Rubí vol recolzar un dels sectors més afectats per la situació d’emergència sanitària a la ciutat: una enquesta elaborada per l’Oficina de Serveis a l’Empresa (OSE) situa l’hostaleria, les activitats administratives i serveis auxiliars i la construcció com els sectors econòmics més colpejats durant l’estat d’alarma.

L’exempció de pagament d’aquesta taxa vol compensar una part d’aquesta afectació i té en compte, a més, que en la pròxima fase de la desescalada bars i restaurants podran obrir només per atendre clients a les terrasses deixant distància entre taules, de manera que es reduirà l’aforament de l’espai.

La fase 1 preveu l’obertura de terrasses mantenint una distància de dos metres entre taules i deixant un pas suficient, també de dos metres, per permetre la circulació de vianants. 

Els propietaris hauran d’aplicar en tot moment les mesures d’higiene i prevenció en la prestació del servei, com ara la neteja i desinfecció de l’espai de la terrassa, de les taules i cadires i d’altres elements; evitar l’ús de cartes de menú; posar a disposició dels clients dispensadors de gel hidroalcohòlic i estovalles d’un sol ús, entre altres mesures.

Dinamització econòmica

En l’àmbit de la dinamització econòmica, el consistori treballa des de principis d’abril en un primer paquet de mesures que inclouen la creació d’un fons d’ajuda per a autònoms, comerços i pimes (250.000 €) que vehiculi ajuts per poder fer front a aquelles despeses d’aquelles activitats que hagin vist minvada la seva activitat a conseqüència de l’estat d’alarma; un pla de dinamització de l’activitat econòmica (300.000 €) que es podria posar en marxa un cop finalitzat l’estat d’alarma per incentivar la demanda interna de les empreses i comerços locals; adaptar l’actual línia de subvencions de millora comercial a les necessitats dels comerços derivades de l’actual situació, i obrir una línia de vals de compra per incentivar les compres als comerços i serveis, entre d’altres.

Més notícies de Rubí en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA