03 d’abr 2020

Anar al contingut

per alliberar espai

Justícia elimina més de 200.000 expedients prescrits

Equivalen a més d'un quilòmetre de documentació del període comprès entre el 1945 i el 1998

El Periódico

Justícia elimina més de 200.000 expedients prescrits

El Departament de Justícia ha decidit eliminar un total de 212.702 expedients de judicis de faltes, prescrits i sense valor, per alliberar espai als òrgans judicials. En total, equivalen a més d’un quilòmetre de documentació del període comprès entre el 1945 i el 1998. 

La Junta d’Expurgació de la Documentació Judicial de Catalunya ha decidit conservar d’aquest període uns 19.000 expedients de judicis de faltes pel seu valor històric o com a mostra dels canvis legislatius. Aquests documents, que equivalen a 100 metres de documentació, es podran consultar als arxius històrics de la Generalitat. 

Des del 2015, Justícia ha destruït uns 2,2 quilòmetres de documentació, que passaran a ser 3,2 amb el que s’ha decidit destruir aquest any.

Els expedients que s’eliminen pertanyen a 94 jutjats de 23 partits judicials. Es tracta d’Amposta, Balaguer, Barcelona, la Bisbal d’Empordà, Cerdanyola del Vallès, Cervera, Esplugues de Llobregat, Figueres, Girona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, el Prat de Llobregat, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu Llobregat, la Seu d’Urgell, Solsona, Tarragona, Tortosa i Tremp.

Actualment, els arxius dels jutjats de Catalunya custodien més de 260 quilòmetres de documentació.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes: Rubí