25 maig 2020

Anar al contingut

contra l'incivisme

Creix l'equip d'Agents Cívics de Rubí amb quatre noves incorporacions

La unitat, formada per vuit veïns que estaven en situació d'atur, desenvoluparà tasques de sensibilització i conscienciació sobre el bon ús de l'espai públic

El Periódico

Creix l'equip d'Agents Cívics de Rubí amb quatre noves incorporacions

Rubí disposa de vuit Agents pel Civisme amb la incorporació, a principis d’any, de quatre nous efectius a l’equip de quatre que estava operatiu des de la tardor. D’aquesta manera, es dona un nou impuls a la seva tasca de foment del civisme, el bon veïnat i la cura de l’espai públic.

Aquesta nova dotació s’ha incorporat el 31 de desembre i la seva tasca s’allargarà fins al mes de juny. Les persones contractades són veïns i veïnes de Rubí que es trobaven en situació d’atur.

En aquest cas, s’ha prioritzat l’horari de tarda per complementar l’altre grup i, també, perquè són moments de més presència de gent al carrer. L’horari de les noves incorporacions és dilluns, dimecres i divendres de 15 h a 20 h; i dimarts i dijous de 9 h a 13 h i de 15.30 h a 19 h. Les zones s’han distribuït amb la intenció de cobrir el màxim de zones possible, incloent les urbanitzacions, com ja es fa des de la tardor.

Conductes incíviques

El paper dels Agents pel Civisme és informar i conscienciar així com detectar conductes incíviques i oferir l’alternativa més respectuosa. El seu paper és important en la difusió de campanyes. 

Actualment, reparteixen kits i informació sobre tinença responsable d’animals, reciclatge i recollida de residus, i posen avisos cívics als vehicles que obstaculitzen passos de vianants o voreres, entre d’altres. Últimament, han incorporat a les seves tasques la difusió de les restriccions que afecten els vehicles de mobilitat personal (MVP).

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha donat la benvinguda a les noves incorporacions aquest dimarts passat al matí amb un acte a la sala de plens del consistori. Martínez ha afirmat que es tracta d’una figura consolidada: «Per a la ciutadania, els Agents pel Civisme ja són un referent de l’Ajuntament i els veïns i veïnes saben que poden comptar amb ells». 

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA