07 d’abr 2020

Anar al contingut

ofertes per a totes les edats

En marxa les activitats del primer trimestre de l'any 2020 de l'Ateneu de Rubí

Propostes familiars, cursos, tallers i concerts formen part de la nova programació de l'equipament municipal, on la música continua sent la gran protagonista

El Periódico

En marxa les activitats del primer trimestre de l'any 2020 de l'Ateneu de Rubí

L’Ateneu Municipal de Rubí obre les inscripcions per a les noves activitats. La programació del primer trimestre de l’any inclou l’habitual oferta de cursos, tallers, propostes familiars i accions divulgatives dirigides a gent de totes les edats.

En l’àmbit de la formació, destaca com a novetat el curs de cal·ligrafia xinesa impartit per Hsiao Lin Liu, en el qual s’abordarà aquesta pràctica com un ritual estretament vinculat a l’art i la filosofia xinesa. A més, s’han programat cursos i tallers sobre salut, fotografia (digital i analògica) i cine.

La programació també inclou cicles entorn del pensament, la literatura i la història, com ‘Cap de Sons’, una iniciativa que combina poesia, jazz i pensament coordinada per Wenceslao Galán; el cicle ‘Els llibres i els dies. La literatura universal en vuit autors’ a càrrec de Marina Porras, la proposta ‘Personatges de la història de Rubí’ i ‘Camps de cotó 2.0. Xerrades sobre jazz’, d’Andreu Fábregas.

La divulgació també és la finalitat de les activitats de l’Aula d’Extensió Universitària, que proposa per als pròxims mesos el seminari ‘Les tecnologies de la intel·ligència artificial’, amb sessions a càrrec de diferents professionals.

Activitats familiars

Durant el primer trimestre de l’any, dissabte continuarà sent el dia per excel·lència de les activitats familiars, amb la reedició dels cicles ‘Música per a petita infància’ –recomanat per a nens i nenes de 0 a 5 anys– i ‘Teatre per a la petita infància’, així com una sèrie de sessions per a nens de 6 a 11 anys, dedicades a l’art i la creativitat, i la ciència i la tecnologia.

Els caps de setmana també estaran reservats a la música. No faltarà el 7è Cicle de Jazz i la sèrie Sala Clàssica, que permetrà disfrutar del recital de piano de Victormane (17 de gener), la guitarra de Jofer (14 de febrer) i l’espectacle ‘Els violoncels oblidats’ (13 de març). També tindrà continuïtat el cicle ‘Explica’m una òpera’, que ofereix una mirada divulgativa sobre aquest gènere musical seguint el fil de la programació estable del Gran Teatre del Liceu.

El cine serà igualment present en la programació de l’Ateneu amb El documental del mes, que un divendres al mes porta a la ciutat pel·lícules documentals.

Inscripcions

En els casos d’aquelles activitats que requereixen inscripció, es podran fer a través d’Internet a la web cursos.ajuntamentrubi.cat o bé de manera presencial a l’Ateneu. A causa de l’alta demanda, les inscripcions per a les activitats familiars de música i teatre s’obriran un mes abans que tinguin lloc per facilitar que tothom hi pugui tenir accés.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA