760 llocs de treball en risc

500 manifestants reclamen la continuïtat dels llocs de treball de la planta Continental de Rubí

Els treballadors han consensuat un manifest en el qual defensen la productivitat de la fàbrica i demanen a l'empresa alemanya que facin les inversions necessàries per modernitzar les instal·lacions

foto 3585876

foto 3585876

3
Es llegeix en minuts
ACN

Més de 500 persones es van manifestar dissabte passat 14 de desembre pels carrers de Rubí per reclamar a Continental que garanteixi la continuïtat dels 760 llocs de treball de la planta de la localitat vallesana, davant de la possibilitat que la multinacional es vengui instal·lacions. 

La marxa va començar a la plaça del Doctor Pearson i es va dirigir a l’ajuntament, on el comitè d’empresa va pujar al balcó per penjar una pancarta amb el lema ‘La plantilla de 760 de Continental, en lluita pels llocs de treball’. 

Entre crits de ‘Continental, escolta, la plantilla està en lluita’ i ‘De Continental, no ens mouran’, els treballadors van reclamar el fabricant de pneumàtics i altres components d’automòbils que aposti per la fàbrica de Rubí i que faci les inversions necessàries per modernitzar-la.

Venda de les instal·lacions

Fa un mes, els directius de Continental Automotive van comunicar als treballadors que tenien la intenció de reindustrialitzar la planta vallesana i van plantejar com a possible escenari la venda de les instal·lacions en sis mesos. Aquesta operació forma part d’un procés de reestructuració a escala mundial, que preveu retallar més de 5.000 llocs de treball fins al 2028 per fer front a la transformació del sector cap als models elèctrics.

La fàbrica de Rubí, que produeix complements analògics i controls, ja no es considera una localització «estratègica» per a la multinacional, segons els sindicats, que han organitzat aquest dissabte la primera manifestació per reclamar a l’empresa que garanteixi els llocs de treball i les seves condicions actuals. «Estem pressionant amb aquesta manifestació per donar a conèixer el poble de Rubí la situació dels 760 treballadors de Continental i demanem a l’empresa que tingui en compte que els llocs de treball s’han de mantenir. No hi ha cap altra opció», ha dit Núria Requena, presidenta del comitè d’empresa de Continental, en declaracions a l’ACN.

En la marxa hi havia nombroses banderes dels tres sindicats que formen el comitè d’empresa, UGT, CCOO i FTC i cartells amb lemes com ‘Tocats però no enfonsats’, ‘32 anys no s’esborren en 6 mesos’ i també d’altres on es llegia ‘Continental, seu i parla’, emulant el ‘sit and talk’ promogut pel Tsunami Democràtic. 

Un grup de percussió ha acompanyat la manifestació, que ha transcorregut en un ambient reivindicatiu i festiu.

Recolzament de l’Ajuntament

La plantilla va agrair el recolzament de l’ajuntament, amb un govern en minoria del PSC, i una comitiva de treballadors van pujar al balcó del consistori per penjar una pancarta reivindicativa. En total, 400 dels 760 treballadors viuen a Rubí.

Segons va dir Requena, ara mateix es contemplen quatre opcions per al futur de la planta: seguir l’activitat dins de Continental amb un altre tipus de producte; trobar un inversor del sector de l’automoció; o un inversor que aposti per una altra activitat. Si cap d’aquestes possibilitats es materialitza, l’empresa acabarà venent o tancant la planta posant «760 llocs de treball en perill», va lamentar.

Els treballadors han consensuat un manifest en el qual defensen la productivitat de la planta i demanen a l’empresa alemanya que facin les inversions necessàries per modernitzar les instal·lacions. Un dels empleats del departament d’electrònica, Javier, va apuntar en declaracions a l’ACN que, durant l’últim mes, la plantilla ha estat «molt tocada» i «angoixada». «La planta és productiva i té beneficis, no se’ns ha plantejat problemes econòmics, som una planta referent per a Ford», va apuntar.

«És una situació de molts nervis, és un moment d’unir-nos i de fer-nos valer, fa molts anys que estem lluitant perquè l’empresa sempre ha tingut la guillotina del tancament a sobre però sempre hem sortit endavant», ha afegit.

Notícies relacionades

El comitè es reunirà el pròxim dimarts amb un expert que s’encarregarà de fer la valoració de l’empresa i proposar solucions viables per al negoci de Rubí.

Més notícies de Rubí