del restaurant Villa Malquerida

El taco de pota blava, escollit com la millor proposta gastronòmica de 'De tapes per la fira' de Rubí

L'Ajuntament ha entregat un diploma als tres establiments més valorats per la ciutadania: Villa Malquerida, Cafè Berlín i Antic Hostal del Gall

La 8a edició de la ruta registra rècord de tapes venudes: més de 25.000 en nou dies, la xifra més alta en els últims vuit anys d'història d'aquest esdeveniment

image-1

image-1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El taco de pota blava del Villa Malquerida és, per als rubinencs, la millor tapa de la vuitena ruta ‘De tapes per la fira’. 

Aquest dilluns 9 de desembre ha tingut lloc a l’Ateneu Municipal l’entrega dels diplomes als tres restauradors que, segons la ciutadania, van elaborar les millors propostes gastronòmiques de la ruta emmarcada en la 25a edició de la Fira de Sant Galderic. 

A més del taco de pota blava, la proposta de l’establiment especialitzat en cuina mexicana, completen el podi de les tapes més valorades el Cowboy del Cafè Berlín, en segona posició, i el caneló de llamàntol i ceps de l’Antic Hostal del Gall, que ha sigut la tercera tapa més votada. 

Més de 25.000 tapes

Del 10 al 19 d’octubre, es van consumir 25.079 tapes: és la xifra més alta en els vuit anys d’història d’aquesta ruta. Les vendes han crescut un 19% respecte al 2018 i un 40% respecte al 2017.

«Aquestes xifres són la millor valoració possible. Perquè el motiu d’aquesta ruta de tapes és promoure el sector i atreure nous clients als restaurants i bars de la ciutat. Sabem del bon nivell de la cuina que es fa a Rubí i volem donar-la a conèixer»,ha dit l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. «Aquesta era la primera vegada que hem format part de la ruta i ser la tapa més valorada després de només cinc mesos d’haver obert el restaurant... Estem molt contents», ha afegit Iván Vila Romero, del Villa Malquerida.

Tots els establiments participants diuen que han atès clients nous amb motiu de la ruta; un 82% creu que la ruta els ha servit per promocionar-se; i més del 96% assegura que repetirà l’experiència l’any que ve. 

Deu dels 28 establiments que han participat en la ruta han superat les 1.200 tapes servides. «L’èxit d’aquest any l’hem de vincular, de manera especial, a l’èxit de la Fira de Sant Galderic que arribava als 25 anys i que ha sigut una fira molt participativa», ha conclòs Martínez. 

Rosa Roselló Garrigó, de l’Associació de Sant Galderic, ha agraït la participació de la gent a la fira i a la ruta i s’ha felicitat per «l’èxit de la proposta gastronòmica de la ruta de tapes que treu molta gent al carrer».

A més, aquest any l’entitat també ha impulsat la creació dels Galderics, uns dolços fets a base de merenga, xocolata i panses que es poden adquirir i tastar a les pastisseries rubinenques Sant Jordi, La Lyonesa i Dic Bo.

Notícies relacionades

Durant l’acte, també s’ha fet el sorteig d’un sopar entre totes les persones que han votat les tapes de la ruta. El guanyador ha sigut Alfonso Ruz Ortega.

Més notícies de Rubí