Gairebé setanta joves acudeixen a Rubí Jove per consultar ajuts per a estudis postobligatoris

L'Espai Jove Torre Basses ha tornat a posar en marxa un espai d'orientació i acompanyament sobre beques i ajuts

ruvi-jove

ruvi-jove

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

68 persones han passat aquest 2019 per l’espai d’orientació i acompanyament sobre beques i ajuts per cursar estudis postobligatoris de Rubí Jove. Aquest servei s’ha posat en marxa per quart any consecutiu amb l’objectiu de «facilitar a l’alumnat la continuïtat dels seus estudis més enllà de l’etapa obligatòria», expliquen des del consistori.

Del total de persones ateses entre el 2 de setembre i el 15 d’octubre, 60 han completat l’enquesta de valoració del servei. Des de l’Ajuntament indiquen que la informació recollida ha permès constatar que«57 usuaris i usuàries han trobat molt bé l’atenció rebuda i que en tots els casos s’han resolt les seves demandes».

El 2018, van ser prop de 50 les persones ateses en aquest espai d’orientació.

37 dels joves eren menors d’edat

Quant al perfil de les persones usuàries, 37 eren menors d’edat, amb un clar predomini dels nois i noies de 16 anys (20), edat en la qual habitualment es finalitza l’etapa d’educació secundària obligatòria. Els altres 23 joves atesos tenien 18 anys o més.

Les consultes realitzades tenien a veure sobretot amb cicles formatius de grau mitjà (30), seguides dels referents a cicles formatius de grau superior (12), batxillerat (12), universitat (5) i accés de l’FP (1).

Notícies relacionades

De les 60 persones usuàries, 31 cursen estudis postobligatoris a Rubí, una desena ho fan a Sant Cugat, vuit a Terrassa, cinc a Barcelona, tres a Bellaterra i una a Sabadell.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA