MOSTRA FOTOGRÀFICA

El festival de fotografia La Nuu celebra la seva cinquena edició a Rubí

Un total de 13 artistes nacionals i internacionals exposen les seves obres en diversos espais a l'aire lliure del municipi del Vallès Occidental

presentacin-nuu

presentacin-nuu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Festival de Fotografia de Rubí La Nuu, organitzat per l’Ajuntament i dirigit pel fotògraf local Carles Mercader Fulquet, celebrarà la seva cinquena edició del 2 al 31 d’octubre. L’esdeveniment compta amb la participació de tretze autors i autores internacionals, que des de fa uns dies ja mostren les seves obres a diverses façanes de la ciutat.

Aquesta nova edició del festival arriba amb el lema ‘El món no existeix’, extret del llibre ‘¿Por qué el mundo no existe?’ del filòsof alemany Markus Gabriel. Partint d’aquest títol, La Nuu ha seleccionat una sèrie de treballs fotogràfics que «conviden a reflexionar i posar en dubte el nostre concepte de realitat i, alhora, a repensar els marges i el futur de la representació visual del món», expliquen des del consistori.

Carles Mercader Fulquet ha destacat aquesta voluntat de qüestionar que té el festival: «La Nuu presenta la fotografia dins del debat contemporani de les idees, vol que la imatge serveixi per produir un pensament crític en la societat». «De les activitats que hi ha ara mateix a Rubí, segurament és la que té més ressò internacional», ha manifestat el regidor de Promoció i Dinamització Cultural, Moisés Rodríguez Cantón.

Més activitats durant la mostra

Aquesta exposició es completa amb un programa d’activitats que arrenca aquest dimecres 2 d’octubre a les 19:30 h amb la inauguració de l’exposició Efímers a l’Escola d’Art i Disseny edRa. En aquesta mostra, l’alumnat del centre mostrarà el treball fet durant el curs passat entorn del lema del festival, ‘El món no existeix’.

El divendres 4 d’octubre, a les 19 h, tindrà lloc al Museu Municipal Castell (MMUC) la inauguració oficial de l’esdeveniment, que inclourà una conferència del seu director i un recital poètic a càrrec de Miriam Reyes. El pròxim dijous 10 d’octubre, a les 19:30 h, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler acollirà una conferència de Juan Naranjo sobre l’obra de Pere Formiguera, un dels fotògrafs que exposen en l’edició d’aquest any.

A més, el dia 18 d’octubre a les 20 h, tindrà lloc a El Celler l’entrega del premi Screen de fotografia en format multimèdia, convocat per l’associació cultural Ull per Ull. En la seva segona edició, el certamen ha comptat amb prop de 40 obres presentades, 10 de les quals han sigut triades finalistes i es projectaran en aquest acte.

Els artistes convidats

Els artistes que exposen aquest any a Rubí són: Marcel Pey (Espanya), Pere Formiguera (Espanya), Margaret Lansink (Holanda), Zhang Xiao (Xina), Aurore dal Mas (Bèlgica), Lily Zoumpouli (Grècia), Teresa Kozinc (Eslovènia), Patricia Bofill (Espanya), Tatiana Gutiérrez (Espanya), Maria Sturm (Romania), Stéphane Charpentier (França), Alisa Resnik (Rússia) i Gabrielle Duplantier (França).

Notícies relacionades

Les seves obres, impreses en gran format, ocuparan diversos espais a l’aire lliure: la plaça de la Nova Estació, l’Antiga Estació, la plaça d’Anselm Clavé, la plaça del Doctor Guardiet, el carrer de la Justícia, diversos punts de l’Escardívol, El Celler, la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, la fàbrica Pich Aguilera i, per primera vegada, la façana del pavelló de l’Escola Regina Carmeli.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA