VELA D'ÚLTIMA GENERACIÓ

Una empresa de Rubí dissenya la nova vela del barco de La Fura dels Baus

La Fura recupera el 'Naumon' en un projecte que fusiona art i ciència per conscienciar sobre desenvolupament sostenible

El vaixell feia una dècada que estava inactiu i ara es proposa fer la volta al món amb una vela d'última generació

dcaminal38875742 barco de la fura dels baus en la ceremonia de inauguracion d170613210304

dcaminal38875742 barco de la fura dels baus en la ceremonia de inauguracion d170613210304 / www lafura com

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’empresa de Rubí Bound4Blue ha dissenyat la vela rígida, plegable i autòmat del barco de La Fura dels Baus. Aquesta peça s’acoblarà al‘Naumon’, amb la qual es preveu reduir el consum i les emissions prop d’un 20% –l’eficiència és d’entre el 5% i el 35% en funció de les rutes i les condicions climàtiques–.

El nou projecte de La Fura començarà a caminar el 2020 i preveu arribar a ciutats marítimes de tot el món durant els dos anys següents, fins al 2022. Sota el nom de 'Captivus', la companyia vol explicar a través de les arts escèniques i d’espectacles de gran format, tant a l’interior com a l’exterior del vaixell, la necessitat d’implicar-se en la consecució d’un món millor.

La volta al món

El barco que La Fura va posar a navegar amb motiu dels 25 anys de la companyia feia prop d’una dècada que era aturat al Rin. Ara, coincidint amb el 500 aniversari de l’expedició marítima de Fernando de Magallanes i Juan Sebastián Elcano, que va fer la volta al món per primera vegada, La Fura es proposa fer el mateix a bord del seu antic barco.

El projecte combina art i ciència per conscienciar i "commoure" la ciutadania sobre els reptes mediambientals del planeta i promoure el desenvolupament sostenible. El 'Naumon' s’està preparant a Santander per iniciar la ruta a començaments del 2020.

"Tots anem en un mateix vaixell i ja va sent hora que ens adonem que si no remem tots en la mateixa direcció, això s’enfonsa", explica Carles Padrissa, un dels directors artístics de La Fura i responsable del nou projecte del ‘Naumon’. "Estem tots captius en aquest vaixell, que representa l’univers", afegeix per justificar el nom del nou espectacle.

Notícies relacionades

En paral·lel a la part més teatral, de l’expedició marítima del 'Naumon' hi prendran part també altres entitats i associacions relacionades amb la investigació científica, com el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), que aprofitarà la travessia per investigar sobre el mar i els oceans.

Més notícies de Rubía l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA