CALOR EXTREMA

Rubí extrema les precaucions davant les altes temperatures

Terrassa ha permès l'accés gratuït a les piscines de Vallparadís i la Maurina als col·lectius vulnerables

vista-rubi

vista-rubi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei Meteorològic de Catalunya va alertar que aquest divendres 9 d’agost, especialment durant la tarda, s’assoliran temperatures màximes extremes en Rubí i, pràcticament, en la totalitat del territori català. Per aquesta raó, Protecció Civil de la Generalitat ha emès un avís de risc per calor.

En el cas del Vallès Occidental, s’estimava que el perill per altes temperatures fos moderat entre les 12 i les 18 hores d’aquest divendres. La intensitat d’aquesta calor, no obstant, "no fa necessària l’activació de cap pla d’emergència", han explicat des de l’Ajuntament.

Precaucions contra la calor

"Les temperatures anormalment altes poden suposar un perill per a la salut. L’excés de calor produeix una pèrdua de líquids i de sals minerals necessaris per a l’organisme", adverteixen des del consistori. Aquest fet pot agreujar una malaltia crònica o provocar deshidratació i esgotament. Si l’exposició a temperatures tan elevades es prolonga, es pot patir un cop de calor, que és "una situació que pot acabar sent greu", afegeixen.

Notícies relacionades

Davant d’aquest escenari, altres consistoris de la comarca també han extremat les precaucions. És el cas de Terrassa, on l’Ajuntament ha ofert l’accés gratuït a les piscines municipals del parc de Vallparadís i de la Maurina de 10.30 a 18 hores "per a les persones incloses en els col·lectius de risc" és a dir: persones majors de 65 anys; persones amb capacitats diverses i nadons i menors de 7 anys acompanyats d’una persona adulta. 

Més notícies de Rubí i Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA