Anar al contingut

VACANCES EN PAU

Rubí acull 5 nens sahrauís durant els mesos d'estiu

La iniciativa s'emmarca en el programa 'Vacances en Pau' i la gestiona l'ONG local Rubí Solidari

El Periódico

Rubí acull 5 nens sahrauís durant els mesos d'estiu

Rubí acollirà durant els mesos d’estiu 5 nens sahrauís en el marc del programa ‘Vacances en pau’. A través de l’ONG local Rubí Solidari, aquests nens passaran els mesos de calor extrema amb 5 famílies rubinenques.

Aquest any, s’han afegit a la proposta dues famílies acollidores més que l’any passat. ‘Vacances en pau’ és una iniciativa organitzada per la Delegació del Front Polisario a Catalunya que es va reprendre fa dos anys a través de l’ONG local, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Rubí i l’Associació d’Amics amb el Poble Sahrauí.

El perquè de l’acollida

Els nens i les nenes del Sàhara Occidental són víctimes directes d’un conflicte que va començar el 1975 i que l’ONU i la comunitat internacional són incapaces de solucionar. “Els nens i nenes són els més afectats per les difícils condicions de vida dels campaments de refugiats. No tenen cobertes necessitats bàsiques com l’alimentació, l’accés a l’aigua potable i l’atenció sanitària”, expliquen des de l’ajuntament.

Les famílies acollidores que se sumen al projecte es fan càrrec durant dos mesos d’aquests nens, als quals els ofereixen la possibilitat de “sortir de la seva rutina, participar en diferents activitats lúdiques i culturals i, a la vegada, realitzar diverses revisions mèdiques”, segons expliquen des del consistori.

Festa de benvinguda

La festa de benvinguda que Rubí Solidari ha organitzat per al pròxim divendres a la plaça Pearson amb el recolzament de l’Ajuntament de Rubí arrencarà a les 17 h amb diversos tallers. La ciutadania podrà fer-se tatuatges de henna, estampar samarretes i veure una plantada de haimes. “Per donar a conèixer la realitat del poble sahrauí, també s’ha preparat una exposició fotogràfica i la projecció d’un documental”, comenten des del consistori.

L’esdeveniment es tancarà amb un sopar popular (20.30 h) a base de cuscús i el concert del grup Mocasines (22.00 h).

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA