ART FOTOGRÀFIC

Rubí acull l'exposició col·lectiva de fotografia 'NUS-OS'

Segons el consistori, la mostra pretén ser una manera de reclamar l'espai que necessiten les persones joves per expressar-se

nusos

nusos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Espai Expositiu Antiga Estació  acull l’exposició col·lectiva de fotografia 'NUS-OS'. La mostra, coordinada des de Rubí Jove, reuneix les obres de set artistes joves de la ciutat: Zisis, The Glory Design, Alba Petrichor, Anna Palau, Sara G. Amo, Víctor Baladoch -premi Screen del festival La Nuu el 2018- i Laia Oller. “

NUS-OS es presenta com una reflexió sobre el cos humà que va molt més enllà del seu aspecte formal. Però la mostra també va més enllà, ja que és una manera de reclamar l’espai que necessiten les persones joves per expressar-se i, en concret, el seu accés a la xarxa d’equipaments culturals de la ciutat”, expliquen des de l’Ajuntament.

L’exposició està formada per una col·lecció d’instantànies, la majoria retrats o autoretrats, que, a partir del cos humà, conviden a fer una reflexió cap a l’interior de l’ésser però també miren cap a la societat contemporània.

Exposar a casa

A la presentació de la mostra, que va tenir lloc el 14 de juny, hi va assistir el director del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)Ferran Barenblit. La també cita va comptar amb la presència d’alguns dels artistes participants.

El director del MACBA va felicitar la iniciativa ja que, segons va dir, “és fonamental que els artistes joves es puguin expressar i aquí ho fan per partida doble. Accions com aquesta fan créixer a qualsevol artista”.

Notícies relacionades

Els artistes que van assistir a la visita van coincidir a posar en relleu l’oportunitat que per a ells significa exposar “a casa nostra” i la sinergies que ha generat, ja que “permet escoltar la resta d’artistes de la ciutat” i això, diuen, “ajuda a crear una identitat col·lectiva”.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA