FORMACIÓ DEL NOU AJUNTAMENT

Ana María Martínez (PSC) revalida l'alcaldia a Rubí

Martínez ha sumat els vots dels 10 regidors del PSC, i es queda a 3 de la majoria absoluta

ana-mara-martnez-rub

ana-mara-martnez-rub

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ana María Martínez (PSC) ha tornat a ser investida aquest dissabte, 15 de juny, alcaldessa de Rubí en el ple de constitució del nou consistori, celebrat a l’auditori de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler. Així, la socialista es mantindrà al capdavant de l’ajuntament quatre anys més.

Martínez ha obtingut el recolzament dels deu regidors del seu grup, mentre que l’altre cap de llista que presentava candidatura, Xavier Corbera (ERC), n’ha aconseguit set, també del seu propi partit. La resta de paperetes han sigut en blanc.

Tot i que no ha aconseguit la majoria absoluta, la socialista ha renovat l’alcaldia perquè el seu grup va ser el més votat en les eleccions municipals i cap alternativa de govern ha rebut prou recolzaments com per formar un govern alternatiu. D’aquesta manera, Martínez començarà el mandat governant en minoria.

Les primeres promeses

En el seu primer discurs després de la reelecció, Ana María Martínez s’ha compromès a governar "per a tota la ciutadania" sota els valors de "la justícia social, la igualtat i la solidaritat". Després d’un mandat que ha qualificat de "difícil", l’alcaldessa ha expressat que en aquests pròxims quatre anys reconstruiran "ponts de diàleg i consens".

En el seu discurs, Martínez ha aprofitat per fer balanç d’algunes de les qüestions que han centrat fins ara la seva acció de govern i d’aquelles que continuaran sent prioritàries en el nou mandat, com l’eliminació de les torres d’alta tensió o la pacificació de l’avinguda de l’Estatut.

El desenvolupament de la sessió

La sessió extraordinària d’aquest dissabte s’ha iniciat amb la constitució de la mesa d’edat, integrada pels regidors electes de més i menys edat, en aquest cas Robert Masalias (ERC) i Annabel Cuesta (PSC), i per la secretària de la corporacióMarta Cuesta. Com a president d’aquest òrgan, Masalias ha passat a dirigir la sessió, que ha continuat amb la presa de possessió dels diferents edils, que han jurat o promès el càrrec, i la declaració formal de la constitució de l’ajuntament.

Una vegada resoltes les votacions, el president de la mesa d’edat ha proclamat alcaldessa Ana María Martínez i li ha entregat la vara de comandament. La primera edil ha assumit llavors la direcció de la sessió i ha cedit la paraula als caps de llista de les diferents formacions.

La veu dels grups del consistori

Belén Cañizar, del’Alternativa d’Unitat Popular (AUP), ha aprofitat la seva intervenció per fer balanç dels resultats electorals de la seva formació i interpretar en clau crítica la nova configuració d’un ple "amb més bipartidisme". La regidora també ha avançat que l’AUP no defallirà ni aturarà la seva feina a favor de la "radicalitat democràtica".

El regidor de Veïns per Rubí (VR)Antoni García, ha posat èmfasi en els reptes pendents que arrossega la ciutat. Entre d’altres, ha situat la regularització de la plantilla municipal i la problemàtica dels abocadors, i ha emfatitzat en la revisió del Pla d’ordenació urbana municipal (POUM): “És un repte pendent des de fa 20 anys i som conscients de la necessitat de tenir un POUM adaptat a la realitat”, ha expressat García.

Roberto Martín, de Ciutadans (Cs), ha centrat les seves primeres paraules com a regidor en la necessitat de trobar consensos durant els pròxims quatre anys: "Ha de ser el mandat del diàleg, de la mà estesa, del respecte i sobretot de la construcció. Hem de ser capaços de dialogar i treballar pels objectius comuns”.

Per la seva banda, la cap de llista d’En Comú Podem (ECP)Ànnia Garcia, ha reconegut que el nou escenari polític no és el que desitjava la seva formació però, encara així, s’ha conjurat per deixar enrere "un mandat difícil" i apostar per la feina conjunta.

Notícies relacionades

En darrer terme, el representant d’ERC, Xavier Corbera, ha posat en relleula política com a eina per millorar el dia a dia de la ciutadania i transformar la societat. "La ciutat ens mira, la ciutat ens escolta i la ciutat depèn en gran part de les nostres decisions. Us animo a pensar sempre en el bé públic i no en el personal, i us animo a ser valents", ha afirmat Corbera.

Més notícies de Rubía l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA