FM RUBÍ

Prop de 200 activitats componen la Festa Major de Rubí 2019

L'atleta rubinenc Carles Castillejo serà el pregoner d'una festa que suma com a nous punts d'interès els concerts d'Estrella Morente, Tequila i Sweet California

fm-rub

fm-rub

3
Es llegeix en minuts
El Peiódico

Gairebé200 activitats ompliran La Festa Major de Rubí a través del treball conjunt dels diferents serveis municipals i les entitats locals. L’alcaldessa en funcions, Ana María Martínez, i el regidor de Cultura en funcions, Moisés Rodríguez, han presentat aquest dimecres12 de juny els detalls dels quatre dies de celebracions, que tindran lloc del 27 al 30 de juny.

"Una vegada més, és una programació que s’articula al voltant de les entitats. Per a aquestes, la Festa Major és un aparador que els permet lluir i mostrar la feina que fan durant la resta de l’any", ha manifestat Martínez.

També se celebraran els 40 anys de l’inici de les emissions de Ràdio Rubí. Aquest aniversari es traduirà en una edició molt especial del festival 'Rubisound', que reunirà tres bandes que són passat, present i futur de l’escena musical rubinenca: La Señora de GonzálezChe Sudaka i Pep's Show Boys.

Continuïtat amb les anteriors edicions

Al marge d’aquests moments d’especial interès, la Festa Major 2019 manté tots els aspectes que han donat bon resultat en edicions anteriors, i consolida les novetats introduïdes durant el mandat. És el cas delHoli Dolly Rubí Festival, que tindrà lloc el divendres 28 de juny a l’Escardívol; del Cicle de Circ i Dansa Contemporània del Celler o del festeig de lluïment que des de fa dos anys dona el tret de sortida a la festa.

En aquesta presentació de la Festa Major, Martínez també ha volgut posar èmfasi en la rellevància que tenen les activitats dirigides als més petits. I és que la programació inclou gairebé 50 propostes familiars, moltes de les quals tindran lloc a la Rambla del Ferrocarril.

Un RRandom ple de talent

El Rubí Random Music Festival (RRandom) sumarà aquest any la seva quarta edició. L’esdeveniment manté la seva vinculació amb la Festa Major però es consolida com una proposta amb identitat pròpia, gràcies a una programació que va del 22 al 30 de juny. Aquest dimecres s’han revelat els últims artistes que quedaven per completar el cartell del festival: Paco Candela, Estrella Morente, Sweet, LOS40 on Tour Tequila i DeMarco Flamenco.

Aquests noms acaben de configurar un cartell de més d’una trentena d’artistes, entre els quals destaquen Los Zigarros, Marwan, Suu, Buhos, Judit Neddermann & Dolo Beltrán, Ladilla Rusa o La Unión, així com un gran nombre de bandes locals.

El gruix dels concerts del festival serà d’accés gratuït i només serà necessari adquirir entrada per als recitals programats al Teatre Municipal La Sala i a l’amfiteatre del parc del Castell.

Carles Castillejo, pregoner

Aquest dimecres 12 de juny també s’ha donat a conèixer que el pregó de la Festa Major d’aquest any anirà a càrrec de l’atleta rubinenc Carles Castillejo, en reconeixement a la seva trajectòria d’èxit.

El pregó de l’esportista local obrirà una celebració que aquest any es presenta amb el cartell titulat “Molts motius per celebrar”, guanyador del tradicional concurs organitzat per l’Ajuntament. La imatge, que mostra diferents motius relacionats amb la cultura popular i tradicional, és obra de Mireia Oltra, una jove rubinenca de 27 anys aficionada a l’art.

Una Festa Major inclusiva

Un any més, la Festa Major de Rubí s’ha programat pensant en tots els col·lectius. Per aquesta raó, hi tornarà a haver espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda tant a l’Escardívol com a l’amfiteatre del parc del Castell i el Teatre Municipal La Sala.

A més, es donarà continuïtat a la lluita contra les violències masclistes amb la instal·lació d’un punt d’informació a l’Escardívol els dies 27, 28 i 29 de juny a partir de les 23 h i fins al final de les activitats, on s’atendrà i es recolzarà totes les persones que ho necessitin.

Notícies relacionades

També hi haurà un dispositiu especial de seguretat i protecció civil, que es reforçarà amb iniciatives com els braçalets identificatius per a nens, disponibles gratuïtament a partir del 25 de juny al Punt d’Informació de la Festa Major.

Més notícies de Rubía l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA