UNA QUARANTENA D'ACTUACIONS

Rubí aprova per unanimitat el Pla d'atenció integral a les persones amb diversitat funcional

La nova eina estructurarà i prioritzarà les accions a desenvolupar per millorar la resposta a les necessitats i problemàtiques de les més de 4.000 persones amb discapacitat del municipi

image

image

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional 2019-2022 de Rubí ha rebut llum verda aquest dijous per unanimitat del Ple del consistori rubinenc. 

Es tracta d’una eina de planificació estratègica que estructura i prioritza les accions a desenvolupar a curt i mitjà termini per millorar la resposta a les necessitats i problemàtiques de les persones amb diversitat funcional del municipi –n’hi ha 4.079 que estan reconegudes─i les seves famílies.

El Pla, la proposta del qual es va presentar a la Taula d’atenció de la diversitat funcional a començaments de març, parteix d’un diagnòstic realitzat el 2017 per la Fundació Pere Tarrés amb el recolzament de la Diputació de Barcelona. Per a la seva elaboració s’ha comptat amb la participació de persones de diferents col·lectius de diversitat funcional i dels seus familiars, així com de tècnics de l’ajuntament i dels serveis privats i altres persones del municipi.

Notícies relacionades

 Fruit d’aquest treball, el document reuneix més d’una quarantena d’actuacions agrupades en sis eixos: inserció i capacitació postobligatòria; vivenda; educació; àmbit sociosanitari; accessibilitat i mobilitat; i lleure, esport i cultura.

Més notícies de Rubí