LÍNIES D'ALTA TENSIÓ

Acord entre Rubí, Sant Cugat i Endesa per soterrar la línia d'alta tensió de l'AP-7

L'actuació tindrà un cost de 2,2 milions d'euros, que es dividiran entre les tres parts segons la decisió que prengui una comissió específica

Paral·lelament, el consistori ha anunciat la posada en marxa dels tràmits per desplaçar la línia de Can Fatjó, que s'acabaran d'aquí un any

image

image

2
Es llegeix en minuts
EuropaPress/El Periódico

Els ajuntaments de Sant Cugat del Vallès i Rubí i la companyia Endesa han acordat el soterrament de la línia elèctrica d’alta tensió que creua l’autopista AP-7/B-30 als dos municipis, pel carrer Guadalajara en el cas de Sant Cugat i perl’avinguda Pep Ventura a Rubí (Can Vallhonrat).

L’actuació tindrà un cost de 2,2 milions d’euros, que assumiran conjuntament les tres parts, tot i que serà una comissió específica la que detallarà la quantitat que haurà d’invertir cadascun. Així mateix, les dues localitats del Vallès esperen tenir ben aviat un calendari d’execució dels treballs, que inclouran l’eliminació de l’última torre elèctrica de Sant Cugat.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Rubí va anunciar aquest dimecres els avenços que s’han produït aquesta setmana en el projecte de desplaçament de la línia d’alta tensió de Can Fatjó, després de la trobada mantinguda amb el delegat regional de Red Eléctrica Española a Catalunya, José Ignacio Lallana, i el responsable a la demarcació, Salvador Relat.

En aquesta trobada, el consistori i l’operadora han acordat iniciar ben aviat tots els tràmits necessaris per poder dur a terme les obres. Així, i amb "caràcter immediat", constituiran la comissió tècnica encarregada de redactar el projecte executiu del desplaçament de la línia, que s’haurà d’adaptar al nou reglament de línies elèctriques d’alta tensió. 

Al seu torn, es procedirà a sol·licitar les llicències oportunes per iniciar els treballs i es treballarà en la validació del traçat, que s’ha modificat lleugerament respecte al projecte original per fer-lo passar únicament pel terme municipal de Rubí i, d’aquesta manera, poder agilitar tots els tràmits.

Un any de termini

Un procés que es preveu realitzar "en un termini d’un any aproximadament", segons ha manifestat l’alcaldessa, Ana María Martínez. Amb aquesta data en l’horitzó, sembla que el desplaçament de la línia és cada vegada més a prop; un projecte que s’ha anat ajornant des que es va firmar el primer conveni, el 2006.

Tot i que l’Icaen i el consistori van assumir llavors el finançament de l’actuació (80-20%), aquest pacte va quedar paralitzat el 2010 arran de la crisi econòmica, motiu que va portar l’Ajuntament de Rubí a anunciar el mes de desembre passat la intenció de sufragar inicialment el cost de les obres, en vista de fer-les efectives el 2022.

Notícies relacionades

Amb aquesta decisió, presa en coordinació amb Red Eléctrica Española, es feia llavors un pas mes per posar fi, després de molts anys, a una reivindicació històrica del municipi i una de les principals demandes dels veïns de la zona. 

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA