DE CARRETERA A CARRER

L'avinguda de l'Estatut de Rubí passarà a ser de titularitat municipal per convertir-se en un carrer

El consistori vol «pacificar» aquesta via, que actualment ostenta la categoria de carretera, perquè deixi de ser un lloc «de passada»

El traspàs s'haurà de materialitzar mitjançant un acord en el Ple municipal, a què el Govern espera presentar la proposta al febrer

image

image

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’avinguda de l’Estatut, una de les artèries de trànsit de Rubí i que actualment ostenta la categoria de ‘carretera’, passarà a ser de titularitat municipal per convertir-se en un “carrer pacificat”, amb carril bici i trànsit restringit.

Així ho ha anunciat aquest dijous el consistori rubinenc després de la reunió mantinguda per l’alcaldessa, Ana María Martínez, amb el director general d’Infraestructures de Mobilitat de la Generalitat, Javier Flores.

En aquesta trobada, la Generalitat s’ha compromès a traspassar aquesta via a l’Ajuntament, un acord que haurà de materialitzar-se mitjançant acord plenari i que el govern municipal espera poder portar a aprovació la pròxima sessió de febrer.

Segons Martínez, el canvi de titularitat d’aquesta via, que actualment ‘parteix en dos’ la ciutat, és un “deute històric” del Govern amb el municipi, que vol eliminar aquesta “cicatriu” que impedeix “la vida de barri”.

Vies alternatives

Per solucionar-lo, el consistori proposa transformar la via en “un carrer més de la ciutat, pacificada, on la ciutadania pugui passejar”. A més, s’hi preveu incorporar un carril bici i restringir el trànsit que, tot i que existirà, “serà més tranquil”.  

En aquesta línia, l’alcaldessa ha assegurat que els vehicles pesants continuaran tenint garantida la circulació per altres vies pròximes, com l’E-9 C-16, la B-30 i la C-1413, unes alternatives que el consistori encara està acabant de sospesar.

Notícies relacionades

Amb aquest canvi de titularitat, l’Ajuntament rubinenc vol “que l’avinguda de l’Estatut deixi de ser una carretera de pas entre ciutats” i que la proposta es complementi amb el projecte de remodelació del parc de Ca n’Oriol,  

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Trànsit