COMPLEIX EL CONTRACTE

Una auditoria certifica el compliment del contracte per part de l'empresa de gestió de residus de Rubí

El consistori va encarregar un informe extern arran de casos de presumptes males pràctiques de diverses empreses adjudicatàries en altres municipis

auditora

auditora / JORDI GARCIA -@LOCALPRES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Rubí va presentar dimecres passat en una junta de portaveus els resultats del’auditoria externa realitzada a Foment de Construccions i Contractes (FCC), l’empresa encarregada de la recollida d’escombraries i neteja viària a la ciutat, que corrobora el compliment del contracte per part de la companyia.

Arran de la denúncia de diversos casos de presumptes males pràctiques per part de l’empresa i altres empreses adjudicatàries de la gestió municipal de residus a diverses localitats com Barcelona, Badalona i Sabadell, el ple municipal va decidir el 2017 encarregar aquesta auditoria per certificar el treball de FCC a Rubí.

 Les conclusions de l’auditoria, realitzada per l’empresa Auren Auditores SP, SLP, revelen que l’empresa compleix amb el contracte firmat el 2007 amb el consistori. Per a això, s’han analitzat uns 500 ítems, entre els quals s’inclouen la verificació de l’alta en la Seguretat Social de tots els treballadors i el respecte de les categories laborals i els anys d’antiguitat de tots ells.

A més, també s’ha vigilat que es compleixin les condicions de seguretat laboral i de prevenció de riscos, que l’empresa tingui les pòlisses d’assegurança en regla i que a la ciutat hi hagi exactament el nombre de contenidors que estipula el contracte, així com que els vehicles i la maquinària s’amortitzin de manera adequada i que la facturació sigui correcta.

Des de l’inici del contracte, la unitat de residus i neteja duu a terme la verificació diària dels serveis prestats per FCC i la seva qualitat. Entre d’altres, es fan controls aleatoris per comprovar la presència d’equips en les ubicacions planificades o per saber quina és la imatge dels vehicles.

Notícies relacionades

Per la seva part, FCC ha presentat un contenciós administratiu contra l’ajuntament per una diferència de criteri a l’hora d’interpretar la clàusula de revisió de preus. L’empresa continuarà prestant aquest servei municipal fins que s’adjudiqui el nou contracte, ara en fase de licitació.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA