FESTA CULTURAL COL·LECTIVA

Puccini arriba al públic de Rubí

La ciutat se suma al 'Liceu a la fresca' amb la projecció de l'òpera 'Manon Lescaut' del compositor italià Giacomo Puccini

El projecte vol apropar la cultura de qualitat a tots els públics i preveu en aquesta edició arribar a més de 100.000 espectadors

image

image

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ateneu Municipal de Rubí s’afegeix un any més al projecte ‘Liceu a la fresca’, impulsat pelGran Teatre del Liceu amb l’objectiu de desmitificar aquest gènere i fer-lo accessible al gran públic.

Amb aquesta finalitat, un total de 300 municipis de tot l’Estat, entre ells Rubí, transmetran en directel’obra ‘Manon Lescaut’, una de les obres més populars de Giacomo Puccini, aquest dissabte 16 de juny a partir de les 22 h.

És el segon any que Rubí participa en aquest projecte divulgatiu, mogut per la voluntat de fer accessible la cultura de qualitat a tot el públic i desmitificar conceptes associats a l’òpera, associant-la a un acte popular. Així, els assistents podran assistir al Liceu però sense necessitat d’anar-hi, d’una manera més propera i informal.

La proposta complementa el cicle ‘Canta’m una òpera’, en el mercat del qual l’Ateneu organitza trobades periòdiques entorn de la programació del Liceu. Aprofitant la projecció de ‘Manon Lescaut’, es convida la ciutadania a trobar-se dissabte a les 21.15h per participar en una breu explicació prèvia a la projecció de l’obra.

El Liceu apropa Puccini

Aquesta nova producció del Liceu, en col·laboració amb el Teatro di San Carlo de Nàpols i el Palau de les Arts Reina Sofia de València, arriba de la mà del director escènic italià David Livermore que, juntament amb el director musical francès Emmanuel Villaume, traslladaran al públic a la Nova York del segle XIX.

L’acció transcorre a l’illa d’Ellis, lloc d’entrada d’immigrants a finals de segle i on actualment s’aixeca l’estàtua de la Llibertat de Nova York. Aquest serà l’escenari d’una història d’amor, anades i vingudes entre la cortesana Manon i el seu amant Des Grieux.

Un drama líric, amb el tenor Gregory Kunde i la soprano Ludmyula Monasyrka com a protagonistes, dividit en quatre actes i inspirat en la novel·la homònima d’Abat Prévost, que va suposar el primer gran èxit del compositor italià.

Òpera per a totes les butxaques

El projecte ‘Liceu a la fresca’, organitzat pelGran Teatre del Liceu, es va iniciar el 2007 amb ‘Òpera a la platja’, que consistia en la retransmissió, a través d’una pantalla gegant i en fals directe, de l’òpera que s’estava representant al mateix Teatre.

En la temporada 2014-2015 el projecte es va tornar a fer realitat, amb la retransmissió de ‘La Traviata’ i l’adhesió de diversos municipis que, a través de pantalles situades en places i carrers, van apropar la lírica als veïns i veïnes. Des d’aleshores, aquesta tradició s’ha anat repetint i Rubí s’hi va sumar l’any passat amb la idea de continuar perpetrant-la.

Notícies relacionades

En la seva quarta edició, el ‘Liceu a la fresca’ s’expandeix a Portugal, Itàlia i França, incloent-hi un total de 300 municipis. S’estima que unes 100.000 persones podran gaudir de la transmissió en directe de ‘Manon Lescaut’, que a Rubí s’oferirà de manera gratuïta als jardins de l’Ateneu.

Més notícies de Rubí a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA