INDAGACIONS EN MARXA

La policia local de Rubí intervé uns 30 vehicles per les carreres il·legals

El cos municipal i els Mossos investiguen aquests fets il·lícits que congreguen uns 200 joves a la Llana

L'alcaldessa Martínez ha dit que estan estudiant mesures que impedeixin als vehicles assolir altes velocitats

Carreres il·legals a Rubí.

Carreres il·legals a Rubí. / INSTAGRAM

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els Mossos d'Esquadra i la policia local de Rubí estan investigant unes carreres il·legals que s'han organitzat al polígon industrial la Llana, situat als afores del nucli urbà, des del desembre del 2017.

El cap del cos local, Oriol Sànchez, ha indicat aquest dijous davant els mitjans que fins ara s'han identificat persones i registrat diversos turismes i que el perfil dels participants en aquests esdeveniments, convocats a través de les xarxes socials, tenen "entre 18 i 30 anys, alguns amb obtenció recent del carnet de conduir, i els assistents, entre 16 i 20 anys".

Sànchez ha apuntat que amb aquestes primeres indagacions, juntament amb les imatges que hi ha penjades a les xarxes socials, estan recopilant informació de fets que poden ser "delictius, amb penes que poden anar entre un i sis anys de presó, i faltes administratives".

Carreres amb 200 assistents i 200 cotxes

El cap del cos local ha calculat que aquestes carreres il·legals congreguen unes 200 persones, a més del mateix nombre de vehicles, encara que no tots hi participen. "Per ara hem intervingut entre 30 i 40 turismes" i ha remarcat que el fet que aquestes activitats es convoquin una hora abans del seu desenvolupament no dona marge per muntar un operatiu.

L'alcaldessa de la localitat, Ana María Martínez, ha dit que estan estudiant mesures que impedeixin als vehicles assolir altes velocitats com barreres 'New Yersey', elements reductors de velocitat a la calçada, així com tancar algunes zones del polígon industrial, tot i que ha matisat que hi ha empreses que porten a terme la seva activitat durant el cap de setmana i s'ha de valorar la seva implantació.

En aquest sentit, Martínez ha precisat que fins ara han impedit la celebració de "tres convocatòries" amb la instal·lació d'aquests materials.

Notícies relacionades

Sànchez ha afirmat que no s'han detectat "alteracions de l'ordre públic ni tampoc consum d'estupefaents" relacionats amb aquestes concentracions de cotxes.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA