MEDI AMBIENT

Rubí duplica la quantitat de vidre reciclat en relació amb l'any passat

La ciutat ocupa el primer lloc en la classificació del concurs 'El contenidor d'or', d'Ecovidre

El contenidor d’or instal·lat recentment a Rubí.

El contenidor d’or instal·lat recentment a Rubí.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El mes passat de febrer, Rubí va ser la ciutat guanyadora de la competició sobre reciclatge 'El Contenidor d'Or' que impulsa Ecovidre. Concretament, i en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, el municipi ha doblat la quantitat de quilos de vidre que es reciclen per cada habitant, passant d'un a dos quilos.

Com a reconeixement a la implicació dels rubinencs amb el reciclatge del vidre, el 'Contenidor d'Or' s'ha instal·lat a la plaça de la Nova Estació, on quedarà exposat fins que es proclami el nou guanyador mensual al març.

L'alcaldessa, Ana María Martínez, ha valorat positivament aquest augment del 99,79% de la taxa de reciclatge de vidre, així com la proposta d'Ecovidre: "Agraïm iniciatives com aquestes, que fan que, com a ciutat, puguem treballar cap a un model de vida sostenible, en què la ciutat cuida el medi ambient i el món on vivim".

Rubí, líder del rànquing de reciclatge

El concurs promogut per Ecovidre finalitza a l'abril i actualment Rubí lidera el rànquing general amb un increment de la seva taxa de reciclatge de vidre del 14%. Segons va manifestar Silvia Mayo, gerent d'Ecovidre a Catalunya, Rubí ha experimentat una crescuda molt significativa, comparada amb el mateix mes de l'any passat. "Fins ara, no havíem tingut un creixement tan espectacular en cap altra ciutat", va apuntar.

Per la seva banda, el regidor de Medi Ambient va parlar de la importància de reciclar el vidre. Moisés Rodríguez va recordar que el plec de clàusules del nou contracte de recollida de residus contempla l'augment d'àrees de contenidors amb cinc fraccions, amb l'objectiu d'oferir facilitats a la ciutadania a l'hora de fer una correcta separació dels residus.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Silvia Mayo va recordar que el reciclatge de vidre és un "cicle perfecte, ja que el vidre és un element que es recicla al 100% i infinites vegades. Són molts els ens involucrats en aquest cicle, però la peça clau és la ciutadania, ja que si no diposita l'envàs de vidre al contenidor corresponent, es trenca la cadena".

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Rubí Reciclatge