FINS AL 19 DE GENER

L'oposició de Rubí insisteix en l'obsolescència del POUM a través de les al·legacions

Els grups tornen a al·ludir a la falta d'adaptació del text a la realitat actual després de la seva aprovació

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona serà qui finalment decidirà sobre el text aprovat al Ple

Ple municipal de Rubí.

Ple municipal de Rubí.

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El 19 de gener és la data límit perquè qui ho desitgi presenti al·legacions contra el POUM de Rubí, el Pla d'Ordenació Urbana Municipal que incideix en aspectes de gran rellevància per al municipi com l'aposta per criteris de desenvolupament urbanístic sostenible, les reserves de vivenda protegida o la potenciació d'eixos comercials. Després que s'aprovés al Ple, està pendent que es presentin al·legacions perquè, en darrer terme, sigui la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona qui l'aprovi definitivament.

Els grups municipals en són conscients i ja han fet el pas a través d'al·legacions per denunciar, entre d'altres, l'obsolescència del pla que ja van criticar durant la seva aprovació en seu plenària. És el cas de l'AUP Rubí, que ha publicat l'esborrany de les 50 al·legacions que presentarà contra el POUM, entre les quals destaquen les que consideren que el text aprovat al Ple municipal de Rubí no s'adapta a la realitat actual, "ja que es basa en criteris definits fa onze anys, pràcticament la meitat de la vida útil d'un POUM". En aquest punt, tant ERC, ICV com Veïns per Rubí van estar d'acord al Ple.

Per la seva banda, Veïns per Rubí ha anunciat que també presentarà al·legacions en el mateix sentit de les que ja va fer al Ple d'aprovació, per reclamar un nou procediment en al·lusió a l'obsolescència de la normativa, que segons el grup municipal "no podrà ser aprovada per la Comissió Territorial d'Urbanisme de Barcelona perquè no s'ajusta a la legalitat urbanística vigent".

Creixement demogràfic

Altres dels punts en els quals se centren les al·legacions de l'oposició són el creixement demogràfic de Rubí. Segons l'AUP -que també manifesta la seva preocupació pels problemes de mobilitat derivats del creixement urbanístic a l'ala oest-, les previsions del POUM, que consideren que fins al 2028 la població de Rubí pot créixer fins a 88.500 habitants, "no es corresponen amb cap de les previsions de l'Idescat, que preveu un estancament o fins i tot una petita decaiguda", fet que per als independentistes invalida la planificació en relació amb el creixement que el POUM en fa.

Per la seva banda, ICV presentarà al·legacions similars als arguments que es van esgrimir en l'última moció conjunta d'ICV, ERC, AUP i Veïns per Rubí, entre els quals destaca, una vegada més, la falta d'adaptació del pla a la realitat actual i la falta de precisió, ja que "s'introdueixen inversions en determinats sectors sense especificar la font de finançament i sense que trobin justificació en necessitats dotacionals de la ciutat".

Crida a la ciutadania

A més de les seves al·legacions, les formacions han aprofitat per instar la ciutadania a formular les seves propostes sobre el text aprovat pel Ple municipal de Rubí fins al 19 de gener.

Notícies relacionades

L'AUP, fins i tot, ha publicat a la seva pàgina web un model en format 'word' perquè pugui ser utilitzat per qualsevol ciutadà del municipi que vulgui al·legar.

Més notícies de Rubí a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA