L'alcaldessa de Rubí: "Ens omple d'orgull acollir els Premis Nacionals de la Cultura 2017"

La regidora va assistir a la recepció dels premis, l'avantsala de la cerimònia de lliurament del pròxim dia 14

rubi

rubi / JORDI GARCIA -@LOCALPRES

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / RUBÍ

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, va rebre dimarts passat els Premis Nacionals de la Cultura 2107 en un acte que va tenir lloc al Palau de la Generalitat. L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ciutat que aquest any acull l'acte d'entrega dels guardons, també va estar present a l'esdeveniment.

Per primera vegada a la història, els guardonats amb la distinció cultural més important a Catalunya, que atorga el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts(CoNCA), van rebre també el reconeixement directe del seu màxim representant al Palau de la Generalitat, on també se'ls va fer entrega d'una insígnia honorífica. 

VINCLE GENERACIONAL

"Els Premis Nacionals de la Cultura defugen les categories que compartimenten la cultura i esquiven la temptació dels premis de la crítica que es limiten a valorar la collita d'un any", va declarar Carles Duarte, president del CoNCA, responsable d'obrir l'acte. Segons Duarte, els premiats "reflecteixen el vincle que uneix diferents generacions i ajuden a projectar el talent i la creativitat cap al futur, incorporant els més joves, amb qui tenim un compromís de llegar la nostra cultura".

El president Puigdemont va destacar, per la seva banda, la importància que juguen els premis contra l'analfabetisme cultural, "l'únic que no es pot permetre cap cultura, cap país o poble". 

"ENS OMPLE D'ORGULL HAVER ESTAT ELS ESCOLLITS"

L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, va agrair la confiança del CoNCA a l'hora d'escollir la ciutat per portar a terme l'acte d'entrega dels guardons: "Rubí ha estat escollida per acollir aquest esdeveniment, una elecció que ens omple d'orgull i, alhora, demostra el pes que està adquirint la nostra ciutat, també dins del panorama cultural català". 

Els premiats d'aquest any són: Josep Cots, Maria Espeus, la Fundació Apel·les Fenosa, Joan Francesc Mira, Hèctor Parra, Raimon, Carles Santamaria, el SCIC, Albert Serra i Emma Vilarasau. 

Notícies relacionades

Els actes de reconeixement als premiats culminaran dimecres que ve, 14 de juny, amb l'acte d'entrega dels guardons al Teatre Municipal La Sala de Rubí.

Més notícies de Rubí