Rubí acollirà l'entrega dels Premis Nacionals de Cultura 2017

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) reconeixerà, entre altres personalitats, el cantant Raimon, l'actriu Emma Vilarasau i el director de cinema Albert Serra

Els premiats, que recolliran el guardó a Rubí.

Els premiats, que recolliran el guardó a Rubí.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / RUBÍ

Rubí serà la seu de l'acte d'entrega dels Premis Nacionals de Cultura 2017 el 14 de juny. El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha escollit el Teatre Municipal La Sala per a l'entrega d'aquests guardons, considerats la distinció més rellevant en l'àmbit cultural català.

Per a l'alcaldessa, Ana María Martínez, "representa un gran honor poder acollir a la ciutat un acte cultural tan important. Ho entenem com un reconeixement del CoNCA a la bona feina que estem fent per situar Rubí al mapa de la cultura del país. A més, ens fa especial il·lusió que s'hagi escollit la nostra ciutat l'any que commemorem el 25è aniversari del Teatre Municipal La Sala".

PROJECCIÓ INTERNACIONAL

El CoNCA atorgarà els Premis Nacionals de Cultura a personalitats amb trajectòries representatives, a talents en alça i de notable projecció internacional, a disciplines artístiques com la publicitat creativa i el còmic, i a entitats que contribueixen amb la seva activitat a la creació de nous públics entre les generacions més joves. 

Els premiats són: Josep Cots, Maria Espeus, la Fundació Apel·les Fenosa, Joan Francesc Mira, Hèctor Parra, Raimon, Carles Santamaria, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, Albert Serra i Emma Vilarasau.

CULTURA CATALANA

Aquests guardons reconeixen a figures i entitats que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, sigui per la labor intel·lectual, artística o d'identitat compartida que desenvolupen. Els guardonats destaquen, un any més, per l'excel·lència de la seva obra i carrera, la tenacitat en la seva feina, la creativitat i la singular empremta que cada un d'ells ha aportat i segueix aportant en el seu àmbit d'activitat. 

Notícies relacionades

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, creat pel Parlament de Catalunya i format per destacades personalitats del sector cultural, és l'organisme que atorga des del 2009 els guardons. Des del 2013, els premis transcendeixen els àmbits artístics i volen mostrar diferents realitats expressives, territorials i lingüístiques. 

Més notícies de Rubí