L’advocada de la denunciant és partidària de recórrer la sentència

L’advocada de la denunciant és partidària  de recórrer  la sentència

ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’advocada Ester García, representant de la víctima de Dani Alves, va expressar la seva satisfacció per la condemna de quatre anys i mig de presó per al jugador malgrat que va lamentar que la pena imposada. "En aquest despatx professional es porten moltíssims casos de violència sexual i és la pena més baixa que hem tingut en més de 20 anys" va dir García als mitjans que van acudir al seu despatx ahir a la tarda.

Notícies relacionades

La lletrada considera que l’aplicació de l’atenuant de reparació del dany pot transmetre a la societat que les persones amb capacitat econòmica poden veure reduïda la pena si poden consignar una quantitat important. Malgrat això, va afirmar que la víctima està contenta amb el resultat: "Va començar dient ‘no vull denunciar, no em creuran’, i les seves paraules al conèixer la sentència han sigut ‘per fi m’han cregut’, per a mi això és un èxit personal d’ella". Malgrat que encara ha d’estudiar-ne el contingut, l’advocada és partidària de recórrer la sentència "des d’un punt de vista jurídic s’hauria de recórrer". A més, considera que la pena de quatre anys i mig imposada al jugador "no es legitima ni es pot legitimar amb l’última reforma del Codi Penal que hi ha hagut sobre aquesta matèria, la denominada llei del només sí és sí".

En aquest sentit, va apuntar que la reforma penal de novembre del 2022, la que aplica el tribunal en la seva sentència per estar en vigor en el moment dels fets, hauria permès una pena més elevada. Per això l’advocada va defensar que l’objectiu de la seva clienta i ella sempre va ser aconseguir una pena més alta i menys indemnització. No obstant, considera que es tracta d’una sentència "exemplar" i "molt contundent quant a l’element del consentiment". En concret, l’advocada podria demanar la revocació de l’atenuant de reparació del dany, ja que creu que no correspon aplicar-la en aquest cas.

Temes:

Dani Alves