Perfil

Kiko ‘el Cabra’ i la "venjança" pel "seu soci mort"

Kiko ‘el Cabra’ i la "venjança" pel  "seu soci mort"

Archivo Policia

2
Es llegeix en minuts
David López Frías

Es deia Marcos i tenia 46 anys. Era el soci inseparable de Francisco Javier M. P., àlies Kiko el Cabra, que és el pilot que va matar dos guàrdies civils després d’embestir-los amb una narcollanxa divendres a Barbate (Cadis). Els dos es dedicaven a les gomes, que és com es coneix col·loquialment el pilotatge de les planadores que transporten la droga per l’Estret. Però Marcos va morir a finals de gener i Kiko el Cabra va prometre venjança.

Ho expliquen fonts de la Guàrdia Civil coneixedores del cas: "No fa ni dues setmanes que es va matar el seu soci a Sanlúcar de Barrameda". Marcos, un veterà del pilotatge de les llanxes ràpides, va morir en un accident de llanxa a la desembocadura del riu Guadalquivir, al xocar contra una patrullera de la Guàrdia Civil. Els agents de la patrullera s’haurien acostat a la narcollanxa on es trobava Marcos. La van veure aturada i sense ningú a bord. En realitat, els seus ocupants, que transportaven gasolina, es trobaven ajaguts a la llanxa. "O estaven descansant, o s’estaven amagant al veure els agents", expliquen. Quan els agents estaven a prop, els traficants van arrencar per intentar fugir, amb la mala fortuna que van impactar contra la patrullera i Marcos va morir després de l’impacte.

La mort del seu amic no va ser prou raó perquè Kiko el Cabra deixés les planadores després de més de 15 anys d’activitat. Un tipus que va començar en el negoci del narcotràfic des de baix, descarregant a mà els farcells d’haixix que arribaven des del Marroc a les platges gaditanes. D’allà va passar a les gomes. Primer com a copilot i després com a conductor, sent actualment un dels pilots més experimentats. Característica que li dona un alt tren de vida gràcies als 15.000 euros per viatge que pot arribar a cobrar. El Cabra té una casa a La Línea de la Concepción i una altra a El Zabal, una àrea coneguda com a Villa Narco, per la quantitat de traficants que hi han fixat la seva residència. També compta amb un cotxe tot terreny.

Notícies relacionades

Presó sense fiança

En la planadora viatjaven sis persones, que van ser detingudes juntament amb dues més. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Barbate va ordenar ahir l’ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança de sis dels vuit arrestats. Cada un d’ells està sent investigat per dos delictes d’assassinat, quatre delictes d’assassinat en grau de temptativa, sis delictes d’atemptat agreujat, un delicte de contraban i un delicte de resistència greu a agent de l’autoritat. Així mateix, es va deixar en llibertat provisional als altres dos amb l’obligació de comparèixer en seu judicial cada mes.