Barcelona, imant d’empreses per l’ISE

Els organitzadors tenen identificades sis companyies que s’han instal·lat a la ciutat des de l’arribada del congrés, en un dels efectes que més celebren tant ells com els polítics.

Barcelona, imant d’empreses per l’ISE

PAULA CLEMENTE

2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Es tracta d’un dels efectes que més celebren tant la direcció del congrés com els responsables polítics de la comunitat: que l’arribada de l’Integrated Systems Europe (ISE) hagi promogut la instal·lació de companyies del sector a Catalunya.

Gairebé sis anys després de l’anunci, els organitzadors del congrés tenen diverses proves que així ha sigut. Aquests són sis exemples de companyies que, des del 2018, s’han instal·lat a Catalunya (o han ampliat la seva presència en aquest territori).

AZTEC EVENT SERVICES.

Uns quatre mesos després que Mike Blackman, director general de l’ISE, comuniqués que la fira se celebraria a partir del 2021 a Barcelona, Aztec Event Services va anunciar que establiria una base operacional a la ciutat. "El creixement d’Aztec a Europa continental ha portat la companyia a obrir un magatzem i una oficina ubicada prop de Fira Barcelona Gran Via", deien en el mitjà especialitzat Inavate.

MAESTRA GROUP.

Aquesta companyia de projectes i producció per a esdeveniments amb seu a Dubai (Emirats Àrabs Units) i Riad (l’Aràbia Saudita) va explicar que la nova oficina coincidia amb un període d’expansió del grup arran d’haver vist incrementada la seva càrrega de treball a Espanya, el sud de França i Itàlia.

LANG.

En el cas de Lang, l’aterratge es va cuinar a través de la fusió amb el proveïdor espanyol de lloguer i equips de vídeo DTA Events & Cinema. La idea d’aquesta empresa alemanya dedicada al lloguer i venda d’equips per a presentacions era ampliar la seva rellevància al mercat europeu i espanyol en concret.

b-tech av mounts.

En el cas de la divisió de solucions audiovisuals del grup B-Tech, la decisió d’obrir un showroom a Barcelona sí que es va relacionar de manera més o menys directa amb l’arribada de l’ISE a la ciutat. "El nou showroom i espai d’entrenament s’ha dissenyat per donar als clients l’oportunitat de veure i testar l’ampli rang de solucions de B-Tech", assegurava l’empresa.

infiled.

La fabricant de pantalles led xinesa va anunciar l’obertura d’oficines i també una sala d’exposició que fos referència per al mercat d’Europa, l’Orient Mitjà i l’Àfrica al centre de Barcelona. L’objectiu era que aquesta instal·lació d’uns 500 metres quadrats servís d’espai de treball per a l’equip europeu de Vendes i Màrqueting, així com d’exposició dels últims productes de la marca.

Notícies relacionades

aoto.

Aoto, també empresa xinesa centrada en productes i serveis led, ha sigut l’última a afegir-se a la llista. El juliol passat, la companyia va comunicar que instal·lava una subsidiària anomenada AotoElectronics (Spain) a Barcelona, per impulsar la seva presència al mercat internacional dels plafons led. "Barcelona va ser elegida com a ubicació per acollir l’ISE i avui és un dels hubs comercials més importants, per la qual cosa Aoto vol fer una forta aposta per la regió", deien els responsables.