On Catalunya

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El temporal de vent i onatge a Barcelona, provocat per la borrasca Ciarán, ha transformat el paisatge litoral de la ciutat. Diverses platges han quedat escurçades visiblement per la pèrdua de sorra, engolida pel mar. A més, el vendaval ha fet caure part del mur de la platja de la Nova Mar Bella, al districte de Sant Martí. La xarxa de canalitzacions sota la sorra ha quedat al descobert, cosa que ha donat lloc a un paisatge costaner xocant.

Com mostra aquesta galeria de fotografies d’EL PERIÓDICO, la zona afectada ha sigut tancada i acordonada per impedir-hi l’accés. Això sí, curiosos i veïns observaven aquest divendres al matí les destrosses del temporal des del passeig marítim. Mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges, està prohibit accedir als espigons de la platja i entrar a l’aigua, i es recomana a la ciutadania que augmenti la precaució i eviti acudir a les platges.

Més de 120 avisos als bombers

Notícies relacionades

Les incidències han anat més enllà de les platges. Aquest dijous un arbre partit en un pati d’escola va deixar nou ferits a la Sagrera, sis dels quals –dos adults i quatre menors– van ser traslladats a hospitals. Un altre menor va ser traslladat a un centre sanitari la mateixa tarda després de resultar també ferit per la caiguda d’un altre arbre, en aquest cas a l’avinguda de Gaudí. D’altra banda, uns llums de Nadal caiguts van obligar a desviar busos i cotxes i tancar un accés al metro de Passeig de Gràcia.

Els bombers de Barcelona han rebut 127 avisos a conseqüència del fort vent entre les 16.15 hores de dijous i les 08.00 hores de divendres, un terç d’aquests en les primeres hores del temporal, segons han informat els Bombers de Barcelona al seu compte d’X (abans Twitter). Fins aquella hora havien gestionat 75 serveis, dels quals 52 han requerit la intervenció dels seus equips. Donada la situació, Protecció Civil municipal manté activat el Pla Bàsic d’Emergència en fase d’alerta, entre les mesures del qual destaca la del tancament dels parcs.

Temes:

Platges