On Catalunya

«La policia es va rentar les mans»

Un home denuncia una agressió homòfoba en una platja de Barcelona per Sant Joan

Un home denuncia una agressió homòfoba en una platja de Barcelona per Sant Joan

Instagram / Fran Amaro / @frandeviaje

1
Es llegeix en minuts

«Tinc el cor trencat i no sé per on començar a explica això», relata Fran Amaro a Instagram abans de denunciar que va patir una agressió homòfoba a la platja de la Mar Bella de Barcelona durant la revetlla de Sant Joan. La víctima explica que estava amb un altre home quan un grup de «quatre o cinc» persones els va increpar i insultar per besar-se a la sorra. Després, de les paraules van passar a les mans. Al vídeo, publicat aquest dissabte a la xarxa social, explica que al seu company «li van arrencar la cadena del coll» i que li van pegar «al front, al nas, als braços i a les cames». Tot i que no aclareix si van denunciar els fets en una comissaria de la ciutat, assegura que la policia no va fer-hi res. «Ningú els va parar, ningú ens va ajudar. Tots se’n van rentar les mans», precisa.

Amaro, argentí resident a Barcelona des de fa uns mesos, té un compte a Instagram (@frandeviaje) on explica les seves aventures pel món. Ha visitat molts països i al vídeo posa èmfasi en la incredulitat que va sentir per patir un atac de LGTBI-fòbia a Barcelona. «Mai vaig pensar que viuria una cosa així», reitera.

Notícies relacionades

«Se’ns van acostar i ens van dir que no podíem ser allà ni fer-nos un petó en un lloc públic en ple 2023», detalla al vídeo, de quatre minuts, on també aclareix que a ell no el van agredir físicament. Respecte als presumptes agressors, tots homes, els qualifica d’«heterobàsics» per no respectar els drets LGTBI.

«No importa el context o si portes la bandera multicolor: es fiquen amb tu perquè simplement existeixes i perquè estàs sent tu», lamenta, «indignat». Al vídeo, a més de criticar l’actuació policial, també manifesta que l’atenció mèdica rebuda en un hospital de la ciutat, sense detallar quin, «va ser una merda».