On Catalunya

Reforma total

Així serà el primer ‘beach club’ de Barcelona després de la renovació del CNB

El salt al futur del Club Natació Barcelona

Tot sobre la Copa Amèrica de vela

L’equipament centenari estrenarà aquest estiu instal·lacions i cedirà l’explotació d’una part a Costa Este, que sufraga obres per 12 milions

4
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

L’esperada reforma del centenari Club Natació Barcelona fa temps que està en marxa amb el doble repte de tornar l’esplendor d’anys enrere a les instal·lacions i tenir a punt tota la transformació (de piscines a façanes) de cara a la Copa Amèrica de vela del 2024. Però, a més de diverses instal·lacions que aquest estiu ja podran disfrutar els seus socis, la intervenció milionària se saldarà amb el primer autèntic ‘beach club’ al litoral de Barcelona, que explotarà el grup d’oci Costa Este, en plena contrarellotge per mirar d’estrenar-lo al juliol o a l’agost.

L’activitat és intensa a la zona per posar al dia l’icònic equipament, que en els últims anys s’havia anat degradant a falta d’una reforma integral. Cal recordar que els seus socis van decidir donar entrada a un ‘partner’ que invertís uns 12 milions d’euros per rehabilitar la part que continuarà sent d’accés per a socis, a canvi de poder explotar (fins al 2036) l’edifici Ponent i el seu entorn. Després d’obrir un concurs per elegir el millor aliat, fa un parell d’anys es va anunciar que seria el grup britànic Green Track, tot i que finalment aquest va ser rellevat fa uns mesos per Costa Este, dels germans Bordas, coneguts pels seus locals d’oci i discoteques a Barcelona, amb Opium, al Front Marítim, com a nau capitana. Així ho va donar a conèixer el president del club, Bernat Antràs, amb la vista posada a reconquerir amb qualitat nous socis que garanteixin la viabilitat i el futur del CNB, on la piscina d’aigua salada cobrarà més protagonisme que mai.

L’aportació econòmica del grup barceloní es destina a tota la intervenció i suposa un lloguer avançat per gestionar un espai de més de 5.000 metres quadrats que tindrà com a joia de la corona un ‘beach club’ i que en conjunt estimen que generarà uns 300 llocs de treball. Barcelona té alguns locals a prop del mar al Front Marítim (i que l’ajuntament de Colau, si repeteix mandat, vol erradicar els pròxims anys), però no són per si mateixos espais de platja on saltar del mar o la piscina a prendre un copa o a menjar, amb ambientació musical i un ambient glamurós. L’oferta més relacionada en aquests moments seria l’espai Salt de l’Hotel W (sense ball) o el Go Beach a la zona del Fòrum, però ja a Sant Adrià. Aquesta era precisament una reivindicació des de fa anys dels hotelers de luxe, que lamentaven que no hi hagués un espai de platja d’aquestes característiques com sí que hi ha a Eivissa o Marbella, per exemple.

Ramon Bordas explica que, malgrat alguns retards per causes tècniques, esperen poder debutar entrat l’estiu. ¿Com serà el club de platja? S’ubica a l’ala dreta dels terrenys del CNB, la més pròxima a l’Hotel W. A nivell de mar tindrà una piscina pròxima a la platja i als baixos de l’edifici s’ubicarà pròpiament el club. La meitat d’aquest espai es destinarà a un restaurant que ells mateixos gestionaran, però en col·laboració amb algun xef acreditat i que ja hagi participat en projectes de ‘beach club’ amb gastronomia destacada. Allà se serviran dinars i sopars, però encara no està definit del tot quin serà l’horari i el contingut de la part més pròpiament de club, amb música i copes.

En la franja diürna, de 13.00 a 20.00 hores, hi haurà música ambient de club i dinars, i la nocturna s’ajustarà al que permetin les llicències que ja atresorava el CNB. Es planteja la idea de servir copes fins a les 2.30 hores, sense música alta per afavorir la convivència d’usos i el descans veïnal a la Barceloneta. No obstant, sí que hi ha autoritzades 12 festes anuals, com en altres espais de la ciutat, que acostaran una mica l’esperit eivissenc a la ciutat.

En una altra planta desplegaran una zona de ‘wellness’, amb diferents cabines amb tractaments, relata Bordas. A la segona planta hi haurà un restaurant bastant exclusiu, que es llogarà a alguna marca internacional i reconeguda, avança. En aquests moments estan en converses per trobar l’operador extern idoni. Com a guinda, al terrat hi haurà una terrassa panoràmica que serà un altre dels principals atractius estivals.

El grup efectuarà una explotació privada de tota aquesta zona, a la qual s’accedirà amb reserva prèvia als restaurants o al ‘beach club’, amb ‘lounges’ i hamaques.

El CNB del futur

L’espai social que ‘perd’ temporalment el CNB li permetrà optimitzar al màxim la resta de les seves instal·lacions. Al juny ja seran una realitat les noves piscines exteriors, així com el xiringuito i el parc infantil, entre altres espais, assenyala un portaveu del club.

Abans de final d’agost s’hi hauran incorporat les plaques solars que també són clau en el projecte, ja que possibilitaran de manera sostenible la climatització de les piscines, excepte la d’aigua de mar.

Notícies relacionades

Quedarà un altre paquet d’espais en obres, com la piscina interior i tota la façana del recinte del club. La Copa Amèrica ve a ser la línia de meta, perquè el Club Natació del segle XXI s’integri en el remolí d’activitats i proves vinculades a la competició.

Cal recordar que l’equipament s’adaptarà també a les noves tendències i demandes esportives dels socis. Així, es quedarà amb un frontó i destinarà l’espai a altres sales polivalents per a diferents activitats de fitnes.