On Catalunya

Servei de salvament

Els socorristes de les platges de Barcelona comencen una vaga indefinida

Desengany per als banyistes amb discapacitat a Barcelona: «Només podem veure com els altres es banyen»

Fa vuit anys que Barcelona demana sorra sense èxit per a les seves platges

La Generalitat rebutja salvar platges amb més sorra i dona per fet que algunes desapareixeran

Els socorristes de les platges de Barcelona comencen una vaga indefinida

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els socorristes de platges de Barcelona han començat una vaga indefinida després que l’empresa que té la concessió d’aquest servei a la capital catalana, Aunar Group, no els hagi pagat el sou del mes d’abril. Ho ha explicat la CGT a través d’un comunicat, en què ha indicat que la companyia ha dit que té «problemes financers» que li fa impossible poder assumir l’abonament de les nòmines.

El sindicat ha apuntat que Aunar Group ha anunciat que podria presentar un concurs de creditors que suposaria «deixar la ciutat sense un servei d’emergència bàsic». Alhora, ha exigit que es compleixin els acords sindicals pactats i «unes condicions laborals i econòmiques dignes». També ha demanat a l’ajuntament que intervingui per resoldre la situació.

«Exigim cobrar les nòmines immediatament, bé per l’empresa, bé per l’Ajuntament de Barcelona», han apuntat des de CGT. Així mateix, el sindicat ha recordat que el consistori té 216.114 euros retinguts «com a garantia definitiva del contracte».

El sindicat ha assenyalat que aquest tema «no pot esperar per la gravetat que comporta per als treballadors», sobretot a l’hora de fer front a despeses del dia a dia com la vivenda, els serveis bàsics i l’alimentació.

També ha considerat que Aunar Group «atempta contra els acords sindicals adquirits» el 2016 en relació amb el càlcul de l’extensió de contracte sobre l’excedent d’hores a la jornada que es fa a les platges de Barcelona. 

Notícies relacionades

Així, han remarcat que l’empresa està pagant aquest excedent d’hores com a ordinàries i no com a extraordinàries. «No estem en contra de fer hores extres, però volem que es comptabilitzin aquestes hores que excedeixen la jornada diària», ha apuntat el sindicat.

CGT ha dit que a aquestes irregularitats s’hi afegeixen d’altres com no fer correctament l’avís perquè els socorristes es presentin a temps per a la campanya del 2023 i es reincorporin; un desemparament en la gestió del servei l’últim any de licitació; formació pendent de l’any 2022; i manca de material de protecció.