On Catalunya

Futur de les platges

Alcaldes del PSC defensen aportar sorra a les platges

Representants municipals del partit consideren que ERC està desconnectada de la societat

La Generalitat rebutja salvar platges amb més sorra i dona per fet que algunes desapareixeran

2
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

El debat sobre què fer per frenar la regressió de les platges s’ha encès en plena precampanya municipal.L’oposició del Govern a continuar demanant aportacions de sorra que va avançar EL PERIÓDICO va fer enfadar l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Aquest dijous, diversos alcaldes i regidors socialistes han fet un pas més i s’han trobat a la platja de Gavà (Baix Llobregat) per criticar la posició de la Generalitat davant aquesta qüestió.

Els alcaldes i regidors socialistes que s’han mobilitzat no estan en contra dels complexos dunars. Reconeixen que són una possibilitat més, que de fet ja contempla el Ministeri de Transició Ecològica. No obstant, opinen que no es pot renunciar a la sorra i reivindiquen la proposta del ministeri, que inclou mètodes perquè la sorra no acabi una altra vegada al mar. En aquesta idea, sosté Badia, hi ha «sensibilitat i raonament». Una cosa que, segons el seu punt de vista, contrasta amb la «inacció i el deixar fer» de l’executiu de Pere Aragonès.

Més sorra a Tarragona

Notícies relacionades

La costa tarragonina, juntament amb el litoral barceloní, és una de les zones més afectades per l’impacte dels temporals hivernals. Aquesta setmana, el Port de Tarragona ha anunciat que aportarà més sorra a la platja de la Pineda. Ho faran amb una draga moderna que emet menys del límit permès i que consumeix poc combustible en comparació amb altres màquines similars.

Els treballs començaran la setmana que ve perquè la platja estigui en condicions quan comenci la temporada estiuenca i tindran un cost de 2,4 milions d’euros.