On Catalunya

Adeu al xiringuito que volia ser barco

L’espigó de la Mar Bella ja està buit després de la demolició d’un bar molt ‘malastruc’

Barcelona derriba el restaurante abandonado en el espigón de Bac de Roda.

1
Es llegeix en minuts
Meritxell M. Pauné

L’antic restaurant Boo Beach Club, amb una singular silueta de barco, ja ha desaparegut de la primera línia marítima de Barcelona. Aquest dissortat local va patir la fúria del temporal ‘Gloria’ a principis del 2020, l’esclat de la pandèmia li va impedir reobrir i un incendi fortuït al terrat el va sentenciar l’agost d’aquell mateix any.

Va quedar tapiat durant dos llargs anys i es va anar omplint de grafitis i brutícia. Un barco naufragat a causa del canvi climàtic i l’incivisme. La pressió veïnal per la degradació de l’espai i la gran inversió que requeriria rehabilitar el local han portat el consistori a decidir-se pel picot. L’excavadora va arribar aquest dilluns a l’espigó i va començar el seu minuciós treball de demolició, fins a esborrar-ne qualsevol empremta.

Notícies relacionades

Aquest curiós edifici havia acollit abans altres negocis, com el restaurant La Oca Mar, i fa una dècada el va reinaugurar l’actor Santi Millán amb disseny i ambició renovats i moltes ‘celebrities’. A l’ocupar sòl públic, a través d’una concessió d’època olímpica, ara el consistori ha pogut recuperar l’espai una vegada descartada la continuïtat de l’activitat econòmica.

Afortunadament, amb o sense xiringuito-barco, l’espigó continua sent un dels millors llocs de Barcelona per contemplar la sortida del sol. Ara, sense naufragi a la vista.

Temes:

Platges